Vantaa 2015

Asuntomessuilla järjestettiin Vantaalla 10.7.–9.8.2015. Messuilla vieraili yhteensä 138 748 maksanutta kävijää. Vantaan Kivistöön rakennetulle messualueelle valmistui yli 350 uutta asuntoa. Messualueelle rakennettiin kaikkiaan 37 pientaloa, kolme kerrostaloa ja pysäköintitalo.

Alue on kaavoitettu ympyrän muotoon Tiikerinsilmän ympärille. Samoja pyöreitä ja kaarevia muotoja toistuu myös toisaalla uuden Kivistön kaupunkikeskuksen alueella. Messualue on esimerkki tiiviistä kaupunkirakentamisesta ja modernista asumisesta.

Asuntomessuilla Vantaalla oli näytteillä 41 kohdetta: 28 pientaloa, kolme paritaloa joissa oli neljä näyttelykohdetta, 9 kerrostaloasuntoa ja ryhmärakentamishanke. Kohteiden joukossa oli niin vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja kuin omistusasuntojakin.

Asuntomessuilla Vantaalla esiteltiin asuntoja kolmesta eri tyyppisestä kerrostalosta. Alueelle rakentui Euroopan suurin asuinpuukerrostalo PuuMera, kerrostalo Opaali jonka rakentamisessa on käytetty ympäristöystävällisiä sekä osin kierrätettyjä materiaaleja, sekä kerrostalo Spinelli, jossa on asuntojen yhteydessä elektroninen palvelusisäänkäynti. PuuMerassa on kaikkiaan 186 asuntoa, Spinellissä 58 asuntoa ja Opaali-vuokrakerrostalossa 87 asuntoa.

Asuntomessujen oheiskohde Kivistön Koneisto on loft-kerrostalon ja -rivitalon kokonaisuus. Kivistön Koneistossa on 37 asuntoa, joista messuilla esiteltiin kolme rivitaloasuntoa.

Messuteemoja olivat Arjen pienet ylellisyydet ja Kodin ja pihan viherkeitaat. Arjen pienet ylellisyydet -teema herätti pohtimaan arjen pieniä ja suuria ylellisyyksiä.