Kaupunkielämää 2018

 

Järjestimme 1.–9.9.2018 yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa uudenlaisen kaupunkitapahtuman, joka nosti esiin kaupunkiasumisen innovaatioita ja näytti asumisen arkea ja juhlaa jätkäsaarelaisten näkökulmasta.

Tapahtumassa tarkasteltiin Jätkäsaaren alueen myötä urbaania kaupunkielämää ja keskusteltiin tulevaisuuden kaupunkiasumisesta. Lisäksi vierailijat pääsivät kurkistamaan jätkäsaarelaisten elämään – taloyhteisöjen yhteistiloihin ja kattosaunoihin, kortteleihin, pihoihin ja puistoihin.

Tapahtuman seminaareissa ja keskustelutilaisuuksissa teemoina olivat mm. kaupunki palveluna, asumisen uudet konseptit, ikääntymisen arki ja juhla, yhteisöllinen asuminen, kestävä kaupunkikehitys ja ihmiskeskeinen arkkitehtuuri. Keskustelijoina olivat mm. Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopiston kaupunkitutkijoita, ikääntymisen ja hoivan huippututkimusyksikön tutkijoita, asuntoalan arkkitehteja sekä kaupunkien rakentajia ja palveluntuottajia.

Lisäksi Kaupunkielämää-tapahtuman päätösviikonlopun aikana toteutettiin kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen AEC Hackathon, joka oli osa 11.–12.9.2018 järjestettävää kansainvälistä WDBE 2018 -konferenssia. Jätkäsaarelaiseen asumisen ja elämisen kehittämiseen tähtäävä Hackathon toteutettiin Kojamon nykyään omistamassa Vanhan Polin päärakennuksessa 7.–9.9.2018. Yhteistyökumppanina oli digitalisaatiota vauhdittava KIRAdigi.

 

Helsingin kaupunki panostaa kaupunkiasumisen monimuotoisuuteen

Helsingin kaupungin asuntopolitiikan tavoitteina ovat tasapainoinen kaupunkikehitys ja monimuotoiset ja kohtuuhintaiset asumisvaihtoehdot eri elämäntilanteisiin. Jätkäsaaressakin tähän pyritään noudattamalla kaupungin asuntotuotannon hallinta- ja rahoitusmuototavoitteita. Alueelle rakentuu niin Ara-vuokra-asuntoja, Hitas- ja asumisoikeusasuntoja kuin myös yksityisiä omistus- ja vuokra-asuntojakin.

Kaupunkielämää -tapahtumassa tuotiin esille muun muassa Jätkäsaaren suunnittelua, rakentamista ja alueen palveluita. Alueen asukkaat ja yrittäjät otettiin mukaan tapahtuman suunnitteluun.