Koli 2006, Loma-asuntomessut

Koko kansan toivemökit suomalaisessa kansallismaisemassa

Kesän 2006 Loma-asuntomessut pidettiin Kolin jylhissä maisemissa Lieksassa Pielisen rannalla 16.6.- 22.6. ja 26.6.-9.7. 2006. Messualue sijaitsee Loma-Kolin ranta-asemakaava-alueella noin kuuden kilometrin päässä Kolin kansallispuistosta ja kylätaajamasta.

Loma-alueena Koli on omaa luokkaansa tarjoten asukkailleen sekä luonnonrauhaa että monipuoliset harrastusmahdollisuudet ympäri vuoden.Kolilla on muun muassa kansainvälisesti merkittävä kansallispuisto, Luontokeskus Ukko näyttelyineen, laskettelukeskus sekä vaellus- ja hiihtoreitit ainutlaatuisissa maisemissa.

Kolin kauniiseen ja karuun kangasmaastoon on rakennettu luontoa kunnioittaen mielenkiintoisia loma-asuntoja. Messualueella saattoi tutustua hirrestä ja laudasta, jopa betonista tehtyihin tyyppimalleihin sekä yksilöllisiin toteutuksiin – rinneratkaisuja ja peruskorjauskohteita unohtamatta. Kivi ja puu olivat erityisesti esillä, sijaitseehan Koli Euroopan suurimpien vuolukiviesiintymien sekä Suomen merkittävimpien metsä- ja puuosaajien maakunnassa.