Kuru 2003, Loma-asuntomessut

Kurun Loma-asuntomessut sijoittuivat Paappasenniemen kallioiselle ja metsäiselle alueelle Näsijärven rannalle. Osa kaavoitetuista tonteista oli omarantaisia. Alueelle oli näytteillä parisenkymmentä loma-asuntoa, sekä perinteisiä kesämökkejä että tasokkaampia ns. kakkosasuntoja. Kurun loma-asuntomessut oli osa laajempaa loma-asumisen kehittämishanketta, jossa taustana oli Pirkanmaan TE-keskus.

Valtaosa rakentajista oli yksityisiä perheitä, jotka rakensivat loma-asuntoa omaan käyttöönsä. Perinteisten hirsitalojen rinnalla puurakentamisen nykypäivää esitteli mm. Finnforest Oyj:n Kurunhelmi.

Messuihin liittyi erillinen saunanäyttely, saunamaailma, joka tarjosi tutustuttavaksi erilaisia saunoja savusaunasta kotasaunaan sekä yhteisen rantasaunan, joka oli toteutettu rannattomille tonteille varatulle ranta-alueelle. Myös alueen yhteinen kalamaja oli näytteillä.

Oheisnäyttelyissä oli esillä loma-asumiseen liittyviä pihakalusteita ja piharakenteita sekä mm. Kurun alueen käden taidon taitajia ja rakentajia.