Pori 2008, Loma-asuntomessut

Suomen Asuntomessut ja Porin kaupunki järjestivät yhteistyössä vuoden 2008 Loma-asuntomessut Porin Reposaaren Reelingissä 13.6.–6.7.2008. Messuilla tehtiin uusi Loma-asuntomessujen kävijäennätys 65 363 kävijällä. Edellinen kävijäennätys oli Kurussa vuonna 2003 pidetyillä messuilla 63 175 kävijällä.

Kahdeksannet valtakunnalliset Loma-asuntomessut sijoittuivat upeaan merenrantamaisemaan, vain puolen tunnin ajomatkan päähän Porin keskustasta.

Kohteita messuilla esitellään kaikkiaan 30: yhdeksän omarantaista huvilaa, kahdeksan omarantaista mökkiä yksi ei-omarantainen siirrettävä mökki ja yksi omakotitalo. Pienkerrostalossa oli kahdeksan lomaosaketta, joista neljä oli messujen näyttelykohteina.

Peruskorjauskohteena oli Satamapuiston varrelle vuonna 1836 rakennettu, aikoinaan satamakonttorina ja satamavoudin asuntona, sittemmin neuvolana palvellut kaunis puutalo. Jo etukäteen erityistä mielenkiintoa herättävät loma-asuntomessuille tulevat Suomen ensimmäiset kelluvat huvilat, joita valmistui messuille kaksi. Messujen oheiskohteena olivat Yyterin Villat, joita on kolme.

Idyllisen Reposaaren viehätys piilee elävässä kyläyhteisössä, kalasatamassa ja -ravintoloissa, viehättävässä puukaupunkimiljöössä sekä Selkämeren muokkaamissa rannoissa. Reposaarella on pitkä merenkulun historia. Muistoina ovat mm. painolastimaalla täytetyt satamapuiston rannat ja maan mukana kulkeutuneet, Suomessa harvinaiset kasvit. Modernia nykyaikaa ja ekologista tulevaisuutta edustavat pengertielle ja aallonmurtajalle sijoitetut tuulivoimalat.

Porin Loma-asuntomessujen yhtenä tavoitteena oli tarjota ratkaisuja tavallisen mökkeilijän ja loma-asujan rakentamista, remontointia, sisustamista, piha-alueiden hoitoa ja vapaa-aikaa koskeviin tarpeisiin sekä tuoda nähtäväksi niiden uusimpia keksintöjä. Messualueella oli lisäksi kiinteiden messukohteiden oheen monipuolinen, laadukas ja toiminnallinen ulkonäyttelyalue.