Vaasa 2008

Vuoden 2008 asuntomessut järjestettiin Vaasan Suvilahdessa 11.7.-10.8.2008. Messuihin tutustui kuukauden aikana 140 675 kävijää, joista suurin osa piti messutarjontaa monipuolisena ja kiitteli erityisesti upeaa rantarakentamista. Julkisuudessa asuntomessut huomioitiin myös matalalämpöverkon ja onnistuneen täydennysrakentamisen ansioista.

Messualue rakennettiin rantavyöhykkeelle osana lähiön uudistushanketta. Yleistavoitteena oli rakentaa mittakaavaltaan ja rakennusmuodoiltaan monipuolinen asuinalue, joka sovitetaan yhteen osaksi Suvilahden nykyistä, 30 vuotta vanhaa lähiötä vain 3 kilometriä Vaasan kaupungin keskustasta.

Messuilla oli tarjolla monipuolinen ja kiinnostava kattaus erilaisia taloja. 15 hehtaarin kokoiselle asuntomessualueelle rakennettiin noin 130 asuntoa lähes 500 uudelle suvilahtelaiselle. Alueelle on 20 omakotitaloa, 28 yhtiömuotoista pientaloa kuudelle tontille ja 3 kerrostaloa. Kahdessa kerrostalossa on niin omistus- kuin vuokra-asuntojakin.

Tutustu myös Vaasan kaupungin asuntomessusivuihin: www.vaasa.fi/asuntomessut.

Teemat

Vaasan Asuntomessujen kantavia teemoja ovat koteja kaikille ja ekologisuus. Teemat on otettu kattavasti huomioon aina messualueen kaavoittamisesta ja tonttien jaosta alkaen.

Koteja kaikille

Vaasan asuntomessualueelta jokainen kävijä voi löytää unelmakotinsa. Kattavaan talotarjontaan kuuluu modernia ja perinteistä, loisteliasta ja edullisempaa tyyliä. Nähtävänä on niin omakotitaloja, yhtiömuotoisia pientaloja kuin kerrostalojakin. Voit tutustua esimerkiksi hauskaan saaristolaiskotiin, moderniin hirsirakentamiseen, funkistyyliin ja perinteisiin talopaketteihin.

Ekologisuus

Ajankohtainen ja tärkeä ekologisuus on vahvasti Vaasan Asuntomessuilla mukana. Luontoarvot vaikuttavat alueen kaavoittamisesta ja suunnittelusta aina talojen rakentamiseen asti. Näkyvin ekoteko on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen matalalämpöverkko, jonka avulla messutaloja lämmitetään merenpohjan lämmöllä. Jopa lämpöpumppujen vaatima sähkö tuotetaan bioenergialla, sillä Suvilahden vanhan kaatopaikan metaani hyödynnetään energianlähteenä. Vaasalaisten energiaosaajien keksintö tekee asuntomessualueesta siis lähes energiaomavaraisen.

Vaasan kaupunki

Asuntomessutoimisto
Kirkkopuistikko 22, PL 3
65100 VAASA

Puh. 06 325 1168
Faksi 06 325 1268

[email protected]