Tampere 2012

Tampereen Vuoreksessa 13.7.–12.8. järjestetyillä Asuntomessuilla esiteltiin modernia arkkitehtuuria, ekotehokkuutta, uusia teknologisia ratkaisuja sekä monimuotoista asumista luonnon ja palvelujen lähellä.

Tapahtumassa oli näytteillä 27 omakotitaloa sekä rivi-, pari- ja kerrostaloasuntoja. Edustettuina olivat niin omistus-, vuokra- kuin asumisoikeusasuminen. Lisäksi tapahtumassa esiteltiin kehitysvammaisten palvelukodin toimintaa. Kaikkiaan kohteita oli 39.

Asuntomessualueen arkkitehtuuri on modernia ja omaleimaista. Messualueella on sekä valmistaloja uusine malleineen että yksilöllisiä, rakennuttajaperheiden tarpeisiin suunniteltuja omakotitaloja. Värejä on käytetty ennakkoluulottomasti erityisesti kerros-, rivi- ja paritalokortteleissa.

Esimerkiksi Aalto-yliopiston, TA-Yhtymän, Sitran ja ARA:n yhteishanke Lantti-nollaenergiatalo tuottaa tarvitsemansa sähkön aurinkosähköpaneeleilla, ja se lämpiää aurinkokeräimillä ja kaukolämmöllä. Talo tuottaa vuositasolla jopa vähän enemmän energiaa kuin kuluttaa.

Ekologista kestävyyttä ei unohdettu messuasuntojen sisustuksissakaan: teema näyttäytyi laadukkaina, pitkäikäisinä ja kotimaisina tuotteina sekä kierrätysmateriaalien ja -kalusteiden kekseliäänä käyttämisenä. Sisustuksista löytyi lisäksi värikkyyttä, uutta muotoilua ja taidetta.

Asuntomessuilla Tampereella vieraili yhteensä 145 510 kävijää.