Medialle

Tästä osiosta löytyy medialle suunnattua materiaalia: yhteystietoja, valokuvia, lehdistötiedotteet, tulevat mediatilaisuudet ja edellisten Asuntomessujen messututkimukset.

Media-akkreditointi | Median kulkulupa

Akkreditoimme messuillemme toimittajia, kuvaajia ja toimituksen muita työntekijöitä.

Akkreditointi edellyttää voimassa olevaa Journalistiliiton jäsenkorttia tai vastaavaa todistetta siitä, että olet median edustaja ja työtehtävissä messuilla. Akkreditoinnin yhteydessä jaamme median edustajalle pressipaketin, joka sisältää messuluettelot ja muuta materiaalia. Akkreditoituna median edustajana pääset vapaasti tutustumaan Asuntomessuihin ja saat median palvelut käyttöösi.

Hae akkreditoitumista tästä >>

 

Miten asumisen ihanteet muuttuvat?

Suomen Asuntomessut havainnoi ja seuraa asumiseen liittyviä tarpeita, toiveita ja unelmia. Juhlavuoden 2020 kunniaksi toteutimme laajan tutkimuksen asumisen ihanteista. Halusimme ymmärtää, mihin asumisen tulisi kehittyä, että se vastaisi riittävästi Asuntomessujen edustamaa asukkaan näkökulmaa ja edustaisi tekoja paremman asumisen puolesta.

Asumisen ihanteet Suomessa -tutkimus toteutettiin monitieteellisin menetelmin, jotta päästiin syvällisesti pureutumaan niihin tekijöihin, jotka muovaavat ihmisten käsityksiä kodeista ja asumisen ihanteista. Tutkijat vierailijat noin 40 kodissa haastatellen ja pohtien ihanteellista asumista. Tämän jälkeen tehtiin kysely edustavalle otokselle suomalaisia, jotta laadullisessa osuudessa esiin tulleet havainnot pystyttiin kvantifioimaan. Koti-haastattelut tehtiin ennen koronarajoituksia ja kyselytutkimus niiden aikana, joten käsissämme on myös mielenkiintoinen ajankuva.

Ei ole yhtä asumisen ihannetta ja kerätyn datan perusteella suomalaiset jakautuvat viiteen asukastyyppiin. Suhde yksityisyyteen ja elämäntavan intensiteettiin jakaa vastaajia eniten. Vaikka kaupungistuminen ja ahdaskin asuminen on ollut viime aikoina paljon esillä, kokonaisuutena suomalaiset haluaisivat asua väljästi ja rauhallisessa ympäristössä, lähellä palveluja.

Julkistamme tehdyn tutkimuksen tulokset mediapäivänä 31.7.2020. 

Annamme mielellämme lisätietoja ja tarkempaa dataa. Verkostossamme on myös useita asumisen tutkijoita, joiden suuntaan välitämme haastattelupyyntöjä.

Jos olet kiinnostunut tutkimuksestamme, ole yhteydessä:

Asuntomessut viestintä
viestinta(at)asuntomessut.fi

TAI

Anne Pallaste
Kehitysjohtaja
gsm. 050 355 3530
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)asuntomessut.fi