Tontit

Haussa juuri nyt: kolme alle 50 000 euron kulmatonttia. Omarantaisen tontin haku 15.8. alkaen!

Jatkuvassa haussa voi hakea tontteja 200-6, 202-5 ja 202-6. Tontin voi joko ostaa tai vuokrata. Rakentamiseen on vielä hyvin aikaa, mutta ole yhteydessä pian, että haku-ja lupaprosessit saadaan jouhevasti läpi!

200-6 on hieno paikka kodille; rauhallinen kulmatontti alueen perällä. Tontti on varattu kaksikerrosratkaisulle. Toisaalta tontti on myös messujen näytteilleasettajan kannalta loistava, sillä se on tulevan messureitin ensimmäinen kohde!  Tällä kompaktilla 509 neliön tontilla on rakennusoikeutta 178 m2. Alueen edullisimman tontin ostohinta on  40 050 euroa.

2o2-5 on 613 neliön kulmatontti, jolle voi rakentaa 215 neliöisen kodin kahteen kerrokseen. Tontin ja järven välissä on vain yksikerroksisia taloja, joten toisen kerroksen ikkunoista tai parvekkeelta voi saada rentouttavan näkymän Lohjanjärvelle. Tontin voi ostaa omakseen 48 375 eurolla.

202-6 on kulmatontti, jolle voi rakentaa kaksikerroksisen kodin. Toisesta kerroksesta on hyvät mahdollisuudet saada järvinäköala yksikerroksisten naapureiden yli. 613 neliön tontilla on 215 m2 rakennusoikeus. Tämän tontin hinta on 48 375  euroa.

Kaikki asuntomessualueen rakentajat osallistuvat alueen taiteen kehittämiseen summalla, joka on 2 €/maksimirakennusoikeus.

Tonttien sijainnin alueella näet tonttiesitteestä, ja voit tutustua pientalokortteleihin myös 360 kuvan avulla

Haku käynnissä 6.9. asti!

15.8. tulee hakuun Hiidensalmen ainoa omarantainen tontti. Hallinto-oikeuteen tehdystä valituksesta johtuen saamme tontin hakuun vasta nyt. Tontti sijaitsee vanhan sahanjohtajan talon, Kokkokallion vieressä.  Tontti kuuluu asuntomessualueeseen, joten sille rakennettavasta talosta/taloista tulee näyttelykohteita 2021 Asuntomessuille. Aikataulu on tiukka, mutta vielä ehtii.

Tavoittelemme tontille kiinnostavaa, Kokkokallion miljööseen sopivaa kohdetta. Haku on laatuperusteinen.

Tontin koko on 1727 m2 ja sillä on rakennusoikeutta 563 m2. Tontin voi ostaa tai vuokrata. Myyntihinta on 147 787,5 euroa, ja ensimmäisen vuoden hintatason mukaan vuosivuokra on 7 389,30 euroa.

Kaikki asuntomessualueen rakentajat osallistuvat alueen taiteen kehittämiseen summalla, joka on 2 €/maksimirakennusoikeus. Tämän tontin osalta taidemaksun suuruus on 1126 €.

Tietoa suunnittelun tueksi:

  • Kaavamääräysten mukaan talon pitää sopia viereisen rakennuksen, eli Kokkokallion miljööseen. Kohteesta ei tarvitse olla uusvanha tai puurakenteinen, myös moderni tai rapattu voi sopia miljööseen. Yhteensopivuus luodaan arkkitehtisuunnittelulla.
  • Paikka on arvokas ja siihen tavoitellaan korkeatasoista arkkitehtisuunnittelua.
  • Tontille saa rakentaa rantasaunan ja laiturin. Tavallinen laituri ei todennäköisesti vaadi erillistä rakennuslupaa.
  • Myös ympäristöön sopivan venevajan rakentaminen on mahdollista, mutta se vaatii erillisen rakennusluvan.

Tutustu rakennettavuusselvitykseen. Liitteet saatavilla pyynnöstä. Lopullisen perustamistavan selvittäminen on tontinhaltijan vastuulla.

Pyydämme tontista kiinnostuneita perheitä ja talotoimittajia olemaan yhteydessä asuntomessutoimistoon 15.8.2020 mennessä sähköpostitse, vastaanottajina Mirka Härkönen ja Lotta Eranka ([email protected]). Tontin hakeminen on mahdollista 15.8.-6.9.2020. Linkin hakulomakkeeseen löydät alempaa tältä sivulta.

Hakuohje

Tontin hakeminen ei ole hankalaa, mutta muutamia seikkoja on hyvä tietää ja huomioida. Olemme koonneet avuksesi tontinhakuohjeen. Ohje on tehty ensimmäiseen hakuun. Sen tiedot pitävät muutoin paikkansa myös jatkuvassa haussa, mutta päivämäärät voit huoletta sivuuttaa. Jatkuva haku on käynnissä, kunnes toisin ilmoitetaan. Hakemuksia pyritään käsittelemään ripeällä aikataululla saapumisjärjestyksessä.

Tutustu hakuohjeeseen 

Hakulomake

Tonttia haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/3C3DF5BE89074750

Huomaathan, että omarantainen tontti on haettavissa 15.8.-6.9.2020, muut tontit ovat jatkuvassa haussa!

Voit halutessasi aluksi tutustua hakulomakkeen mallikappaleeseen  klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Mallikappaleessa näkyvät hakemuksen kaikki kohdat. Varsinaisessa hakemuksessa näkyvät vain kullekin hakijalle olennaiset kohdat, eli lomake ohjaa täyttäjää eteenpäin aiempien vastausten perusteella.  Tästä mallista saat kuitenkin käsityksen siitä, millaisia asioita hakemuksessa kysytään.

Hakukaavakkeen mallikappale, ei hakua varten

 

Tonttihaussa tarvittava aineisto:

  • L1-tason (luonnos1) suunnitelmat talosta (asemapiirros, pohjapiirros ja esimerkit julkisivuista) päätonttivaihtoehdolle esitettynä. (Lisäksi voi halutessaan esittää muuta aineistoa, esim. havainnekuvia ja mallinnoksia.)
  • Tiivis kirjallinen selostus rakentamisen aikaisten teemojen huomioimisesta.
  • Ajatukset pihasta (kirjallinen tiivis esitys tai pihasuunnitelmaluonnos).
  • Kustannusarvio ja pankin arvio kohteen lainoituskelpoisuudesta.

Tonttia voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset.

 

Aineistoja hakemisen tueksi

Mikäli sujuva arki kauniissa maisemissa ja kohtuuhintainen tontti voisivat olla sinun juttusi, tutustu tontteihin ja hae omaasi jatkuvassa haussa.

Tonttiesitettä voit lukea klikkaamalla tästä.

Alueen 360-kuvaa voit katsella täällä.

Rakentamistapaohjeeseen ja muihin suunnittelua tukeviin dokumentteihin voit tutustua täällä.

 

Älä epäröi kysyä tarkempia tietoja tonteista tai hakumenettelystä messutoimistolta. Yhteystietomme löydät täältä.