Ohjelmaa messuilla

Tänä vuonna on turvallisuusjärjestelyistä johtuen artisti-illat ja työnäytökset jääneet pois. Sen sijaan tarjoilemme ihania elämisen taiteen kokemuksia ja pop-up esityksiä messujen aikana 3.-30.8. Viihdytään turvallisesti!

 

VIIKKO 32

MA 3.8.2020

14:00   Avajaistilaisuus – katso avajaisten tallenne TÄÄLLÄ
15:00   Messuportit avautuvat yleisölle

PÄIVÄN VINKKI: Bongaa Radio Novan toimittaja Heidi Sohlberg raportoimassa tunnelmia messujen ensimmäiseltä päivältä.

TI 4.8.2020

TARJOLLA DRAAMAA JA JÄNNITYSTÄ MESSUVIERAILLE

Asuntomessuille Tuusula tuo tuulahduksen nykypäivän taiteilijayhdyskunnasta, kun Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Draamahenkilöinä voi tavata esimerkiksi Tuusulanjärven taiteilijayhteisön jäseniä ja muita Tuusulassa vaikuttaneita merkkihenkilöitä. Taiteilijoiden esityksiä pääset ihailemaan messualueella pop-up-hengessä joka tiistai, torstai ja lauantai koko Asuntomessujen ajan.

17:00   Keski-Uudenmaan Teatterin johtaja, laulaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Heikki Lund esittää lauluja Tuusulan hengessä.

Elina Varjomäki ja Jari Vainionkukka

TO 6.8.2020 
17:00 ja 18:00  Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Historian havinaa Asuntomessuilla. Bongaa Akseli Gallen-Kallella ja hänen vaimonsa Mary Gallén keskustelemassa taiteesta ja rakkaudesta. Näyttelijät Elina Varjomäki ja Jari Vainionkukka eläytyvät 1900-alun taiteilijoiden elämään.

 

 

LA 8.8.2020
14:00 ja 15:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Hurmaava “oman kylän tyttö”, näyttelijätär Inka Kallén tarinoi Tuusulasta messualueella.


VIIKKO 33

MA 10.8.2020

PÄIVÄN VINKKI: Bongaa Radio Novan toimittaja Heidi Sohlberg palaa messupaikalle ja tutkailee uusia juttuja ja haastateltavia Rykmentinpuistosta.

TI 11.8.2020

15:00  Asuntomessujen elämyksellisempien saunojen julkistaminen ja palkintojenjako. Paikka: Ravintola Rantatie (ravintolateltta)

MITKÄ OVAT ASUNTOMESSUJEN ELÄMYKSELLISIMMÄT SAUNAT?

Sauna löytyy myös useimmista Asuntomessut Tuusulassa 2020 -messukohteista. Messukohteista löytyviä saunaelämyksiä, saunadesignia ja sisustusratkaisuja esiin nostaakseen Asuntomessut Tuusulassa 2020 -tapahtuma ja Sauna from Finland yhteistyössä arvioivat nyt alueelle rakentuneita saunoja ja kylpytiloja ja niistä valitaan elämyksellisimmät. Mitkä saunat mahtavat olla juuri niitä ja missä kohteissa? Mitkä ovat omat suosikkisi?

Kalle Tahkolahti

17:00 ja 18:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Järvenpääläinen mentalisti Kalle Tahkolahti viihdyttää hämmästyttävillä mielen- ja silmäkaantötempuillaan.

 

TO 13.8.2020
17:00 ja 18:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Nuori Jean Sibelius (Kalle Tahkolahti) ihastelee uutta luonnonkaunista kotiseutuaan ja vastavalmistunutta Ainolaa.

Elina Varjomäki ja Jari Vainionkukka

LA 15.8.2020
14:00 ja 15:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Historian havinaa Asuntomessuilla. Bongaa Akseli Gallen-Kallella ja hänen vaimonsa Mary Gallén keskustelemassa taiteesta ja rakkaudesta. Näyttelijät Elina Varjomäki ja Jari Vainionkukka eläytyvät 1900-alun taiteilijoiden elämään.

 

VIIKKO 34

MA 17.8.2020

PÄIVÄN VINKKI: Bongaa Radio Novan toimittaja Heidi Sohlberg palaa messupaikalle ja tutkailee uusia juttuja ja haastateltavia Rykmentinpuistosta.

TI 18.8.2020

Tuomas Kesälä ja Noora Raikamo

Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Näyttelijä Noora Raikamo ja muusikko Tuomas Kesälä esittävät riemukkaita asumiseen liittyviä musiikkiteatterilaulelmia messualueella.

TO 20.8.2020
17:00 ja 18:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Laulaja-lauluntekijä Taru Still viihdyttää asuntomessuvieraita suomenkielisellä pop-musiikilla.

PE 21.8.2020
Messuja pääsee nauttimaan tänään pidempään, aina klo 22:00 saakka. HUOM! Kohdekohtaisia eroja aukioloissa voi esiintyä.

LA 22.8.2020
14:00 ja 15:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Näyttelijä, tanssija Jari Vainionkukka tuo messuille kehollisuuden ja liikkeen taidetta. Tanssiesitys yhdistää herkkyyttä ja fyysistä voimaa.

Huilisti Sini Vahervuo

14:00 – 17:00 Tuusulan Taiteiden Yö goes Asuntomessut: Aallotar

AALLOTAR TARJOILEE ELÄMYKSEN HUILUMUSIIKIN HUIPULTA

Nokkahuilisti ja traversisti Sini Vahervuo on kysytty solisti ja kamarimuusikko, ja hänen huilua soittava Aallotar on Tuusulan Taiteiden Yön vakiohahmo. Vahervuo konsertoi erilaisissa vanhan musiikin kokoonpanoissa, kuten barokkiorkesteri Ensemble Nylandiassa, renessanssinokkahuiluyhtye Q Consortissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa ja Espoon Barokissa. Kuva: Kari Kohvakka

PÄIVÄN VINKKI: Tuusulan Taiteiden Yön tapahtumien ketju lähtee liikkeelle tänään ja huipentuu aikanaan perjantain 28.8. ohjelmalliseen elämysiltaan ja tietenkin yöhön. Asuntomessuilla alkaa tästä päivästä eteenpäin näkymään ja kuulumaan jo esimakua tulevista elämyksistä.


SU 23.8.2020

14:00 – 17:00  Tuusulan Taiteiden Yö goes Asuntomessut: Maskeerausnäytös

Meikkaajamaskeeraaja Henna Karekari

TULE INSPIROITUMAAN MASKEERAUSNÄYTÖKSISSÄ

Henna Karekari on Tuusulasta lähtöisin oleva meikkaajamaskeeraaja. Hänen erityinen mielenkiintonsa maskeerauksessa on tunteiden ja ajatusten ilmaiseminen visuaalisesti. Hän näkee maskeerauksen maalaustaiteena, jossa ihminen toimii kanvaasina.

Työssään hän pyrkii korostamaan malliensa persoonallisia piirteitä ja tuomaan jokaisen uniikin kauneuden esiin. Maskeerauksiinsa hän hakee inspiraatiota niin teatterin parista, kuin muotimaailman editorial meikeistä. Useita esityksiä klo 14-17.

 

VIIKKO 35

 

MA 24.8.2020

Silja Kulo Neiti Kesäheinänä

PÄIVÄN VINKKI: Bongaa Radio Novan toimittaja Heidi Sohlberg palaa messupaikalle ja tutkailee uusia juttuja ja haastateltavia Rykmentinpuistosta.

 

TI 25.8.2020
14:00 – 17:00  Tuusulan Taiteiden Yö goes Asuntomessut: Neiti Kesäheinä

TULE KUULEMAAN NEITI KESÄHEINÄÄ

Lauleleva Neiti Kesäheinä on Tuusulan Taiteiden Yön vakiohahmo. Silja Kulo on esiintyvä sooloartisti, laulaja, monipuolinen muusikko ja holistinen lauluvalmentaja. Silja on aktiivisesti esiintyvä sooloartisti, joka säestää itseään niin pianolla, kitaralla, shamaanirummulla kuin tarvittaessa kirkkouruillakin. Hän laulaa Samu Laiho & Silja Kulo duossa ja on ollut osana niin Suomen pioneeri mantrayhtye Sharanamissa kuin kansainvälisestikin menestyneessä a cappella -yhtye Ensemble Normassa. Kuva: Kari Kohvakka

Pekka Jylhän Auringonsilta-teos toivottaa asukkaat kotiin Rykmentinpuistoon.

Klo 15:00, 15:30, 16:00 ja 16:30 Taide osana ihmisten arkiympäristöä.

Tilaisuus tapahtuu Asuntomessualueen Rantatie-buffetravintolan katetulla terassilla, jossa yleisöllä on mahdollisuus seurata keskustelua istumapaikoilta turvavälit huomioiden.

Taiteen edistämiskeskus tuo Asuntomessuille  Tuusulaan keskusteluja taiteesta tiistaina 25.8. klo 15 eteenpäin. Neljän haastattelun kautta kuullaan pohdintoja taiteesta osana ihmisten arkiympäristöä. Kuinka taidetta voi hankkia omaan kotiin ja kuinka taide on mukana asuinalueita rakennettaessa?

Haastattelijana toimii Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija, Valtion taideteostoimikunnan puheenjohtaja Henri Terho. Vieraiksi kutsutaan taiteilijoita ja taiteen ammattilaisia. Mukana haastateltavina Anna Tuori, Vesa-Pekka Rannikko, Antonia Hamberg ja Kaarle Ranta

17:00 ja 18:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Järvenpääläinen mentalisti Kalle Tahkolahti viihdyttää hämmästyttävillä mielen- ja silmäkaantötempuillaan.


TO 27.8.2020

14:00 Asuntomarkkinat-paneelikeskustelu

Tilaisuus tapahtuu Asuntomessualueen Rantatie-buffetravintolan katetulla terassilla, jossa yleisöllä on mahdollisuus seurata keskustelua istumapaikoilta turvavälit huomioiden.

OP:n katsauksessa selvitetään asuntomarkkinoiden näkymät. Keskustelussa syvennytään muun muassa kestävään kehitykseen ja asumisen trendeihin. Paneelin juontaa Ella Kanninen ja mukana keskustelussa ovat kansanedustaja Heikki Vestman (Kok.), Valtioneuvosto, paikallisjohtaja Karri Kannala, Etelä-Suomen Media Oy, toimintoalueen johtaja Kaisu Christie, Asumisen rahoitus ja asumisen palvelut, OP Ryhmä, toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky, OP Koti Uusimaa sekä kehitysjohtaja Anne Pallaste (Suomen Asuntomessut).

Tässä linkki suoraan lähetykseen. Paneelikeskustelu on katsottavissa myös tallenteena myöhemmin.

16:00 Kansalaisvaikuttamisen päivän keskustelutilaisuus

Tilaisuus tapahtuu Asuntomessualueen Rantatie-buffetravintolan katetulla terassilla, jossa yleisöllä on mahdollisuus seurata keskustelua istumapaikoilta turvavälit huomioiden.

Kansalaisvaikuttamisen päivässä keskustellaan asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksista ennen ja jälkeen korona-epidemian. Keskustelijoina Tuusulan apulaispormestari Jussi Salonen ja erityisasiantuntija Päivi Kurikka Kuntaliitosta, tutkija Pasi Mäenpää Helsingin yliopistosta sekä tutkijat Lauri Vuorinen ja Tuomas Ahola Tampereen yliopistosta. Tuusulan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eemi Vaherlehto sekä Tuusulassa käynnissä olevat hybridirahoituskokeilut pääsevät myös ääneen tilaisuudessa. Kansalaisvaikuttamisen päivä toteutetaan yhteistyössä Sitran Demokratiakokeilut 2020 -hankkeen, Tuusulan kunnan ja Kuntaliiton kanssa.

17:00 ja 18:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Muusikko ja Paja Bändin upeaäänisenä laulajana tunnettu Jussi Hongisto esiintyy messuilla.

 

PE 28.8.2020

14:00 Vähähiilisyys-paneelikeskustelu

Tilaisuus tapahtuu Asuntomessualueen Rantatie-buffetravintolan katetulla terassilla, jossa yleisöllä on mahdollisuus seurata keskustelua istumapaikoilta turvavälit huomioiden. Lisäksi voit seurata paneelia etänä osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=5U3cGQwljA4.

Ympäristöministeriön erityisasiantuntija Matti Kuittinen keskustelee Tuusulan kunnan ja Suomen Asuntomessujen edustajien kanssa vähähiilisyyden tavoitteista ja keinoista Asuntomessuilla. Mukana paneelissa yliarkkitehti, TkT Vesa Ijäs, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, projektipäällikkö Antti Virkkunen, Insinööritoimisto Vesitaito Oy, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä Tuomo Sipilä, Tuusulan kunta, ja operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää, Osuuskunta Suomen Asuntomessut. Paneelin juontaa Finnish Green Building Councilin Mikko Nousiainen.

Duo Vilma & Sami

17:00  Tuusulan Taiteiden Yö goes Asuntomessut: Etnofolk-duo VILMA & SAMI
Vilma & Sami on suomalais-ranskalais-tunisialainen etnofolk-duo, joka matkaa maailmalla laulaen, soittaen ja keräten musiikkia eri kulttuureista, paikallisilta ihmisiltä. Värikkäiden musiikillisten matkakertomusten myötä Vilma ja Sami vievät kuulijan mukaan taianomaiselle matkalle ympäri maailmaa. Vilma Talvitie – haitari, piano, mandoliini, laulu; Sami Karkar – kitara, perkussiot, laulu.

Esitystä voit seurata Asuntomessualueen Rantatie-buffetravintolan katetulla terassilla, jossa esityksestä pääsee nauttimaan istumapaikoilta turvavälit huomioiden.

18:00 Tuusulan Taiteiden Yön ohjelma käynnistyy Tuusulan Rantatiellä

Tuusulan Taiteiden Yö tarjoaa elokuun viimeisenä perjantaina 28.8. monipuolisen ohjelmakattauksen moneen makuun ja kaikenikäisille. Tuusulanjärven rantamaisemien ja Hyrylän keskustan monet tapahtumapisteet tarjoavat ohjelmaa mielenkiintoisilla estradeilla sisätiloissa, puistoissa ja puutarhoissa. Myös Asuntomessuilla 2020 Tuusulassa saa nauttia Tuusulan Taiteiden Yön ohjelmamaistiaisia. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Katso ohjelmasta lisää täältä. Kuva: Kari Kohvakka

21:45 Juhlailotulitus Tuusulanjärvellä

Tuusulan kunta järjestää ilotulituksen Suomen Asuntomessujen 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Ilotulitusta voi seurata mm. Gustavelundin rannoilta.

 

LA 29.8.2020

Tony Montana

12:00 – 17:00 Tuusulan oma poika, laulaja Tony Montana korona-rajoitukset huomioon ottaen ja aina pari kappaletta kerrallaan Finncontainersin osastolla. Tony esittää uusimpia Dodgers-levytyksiään kuten ”Sua Lemmin” ja ”Mambo Italiano” sekä muita iskelmiä. Vesisateen sattuessa esitykset voivat siirtyä sunnuntaille.

14:00 ja 15:00 Keski-Uudenmaan Teatterin (KUT) näyttelijät saapuvat esittämään makupaloja taiteen ja kulttuurin kentältä. Muusikko ja Paja Bändin upeaäänisenä laulajana tunnettu Jussi Hongisto esiintyy messuilla.

 

SU 30.8. MESSUT PÄÄTTYVÄT
Asuntomessut Tuusulassa 2020 -tapahtuman viimeinen päivä. Lämmin kiitos kaikille messuvieraille ja hyvää syksyä!

 

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.