Oheiskohteet

Rantatie on Asuntomessujen virallinen oheiskohde Tuusulassa

Tuusulanjärven ympäristö on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Museotieksi nimetyn Rantatien varrella voi nauttia historian sävyttämistä maisemista ja taiteilijakotien puutarhoista, 1800- ja 1900-lukujen taitteen huvila-arkkitehtuurista sekä taide-, luonto- ja kulttuurielämyksistä.

Taiteilijakodit Erkkola, Halosenniemi, Ahola ja Ainola sekä Aleksis Kiven kuolinmökki, Lottamuseo ja perinteisestä maatilasta kehittynyt monipuolisia hotelli-, ravintola- ja tapahtumapalveluita tuottava Krapi tarjoavat asuntomessukävijöille monenlaisia mahdollisuuksia tutustua tuusulalaiseen elämään ennen ja nyt.

Lottamuseo_KuvaAnttiKallioAinola2. PihapiiriHalosenniemi valmistui vuonna 1902 taitelija Pekka Halosen ”erämaa-ateljeeksi”. Taiteilijakotimuseona toimi-vassa Halosenniemessä on vaihtuvia näyttelyjä. Sen pihapiiristä avautuu upea näkymä Tuusulanjärvelle.Rantatie oheiskohde AholaAleksisKivenkuolinmokki_kuvaKariKohvakkaErkkola_kuvaKariKohvakkaKrapihovi keväälläHalosenniemi kesä_kuvaAnttiKallio

Alueella kiertää ensi kesänä hop-on-hop-off -bussi, johon voit hypätä kyytiin myös asuntomessujen portilta. Bussikierrokselle kohteisiin pääset museokortilla ilmaiseksi, muille päivälipun hinta on 5 euroa ja lisäksi kohteiden mahdolliset pääsymaksut.

Messukävijöille Tuusulanjärven Rantatien oheiskohteissa Asuntomessujen lipulla Rantatie-lehti ilmaiseksi.

Katso kaikki messukävijän edut ja kohteiden aukioloajat: Tuusulanjärven Rantatie.

Rantatien matkailukohteet: visittuusulanjarvi.fi

Visit Tuusulanjärvi