Asunto-osuuskunta

980_120_varttuneet

Asunto-osuuskunta Hiidenkoti

Asunto-Osuuskunta Hiidenkoti rakennuttaa vuoden 2021 asuntomessualueelle Lohjan Hiidensalmeen kolme paritaloa. Paritalot rakentuvat upealle paikalle aivan Kaarnapuiston ja Lohjanjärven tuntumaan. Asuntojen lisäksi tontille rakentuu autokatos, pyörävarasto sekä asuntokohtaiset varastot.

Asunnot:

Lohjan asuntomessualue sijaitsee Hiidensalmessa noin 2 km päässä Lohjan keskustan monipuolisista palveluista. Lohjan keskustasta löytyy kauppojen lisäksi mm. useita kahviloita, teatteri, elokuvateatteri sekä Laurentiussalin kulttuuritarjonta.  Lähin päiväkoti sijaitsee omalla asuinalueella, ja muutaman kilometrin säteellä sijaitsevat Roution ja Laurentiustalon uudet ja nykyaikaiset koulukeskukset. Kaarnapuistosta pääsee ulkoilemaan Lohjan rantareitille ja aivan alueen viereen rakentuu Tennarin urheilupuisto.

Asunto-osuuskunnan rakentaminen käynnistyi heinäkuussa 2020, asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa kesän 2021 Asuntomessujen jälkeen, syyskuussa 2021.

Miksi osuuskunta on hyvä valinta?

Lohjalle toteutettavassa osuuskuntamallissa yhdistyy elementtejä niin vuokra-, asumisoikeus- kuin omistusasumisestakin. Osuuskunta-asumisen etuja asukkaalle ovat mm.

  • asumiseen pääsee kiinni ilman henkilökohtaista asuntolainaa
  • liittyessään osuuskuntaan asukas ostaa samalla itselleen käytännössä elinikäisen asumisoikeuden
  • asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa asumiseensa osuuskunnan jäseninä niin hallitustyöskentelyssä kuin osuuskuntakokouksissakin
  • osuuskunnassa ei ole kyse sosiaalisesta asuntotuotannosta, vaan osuuskunta on avoin kaikille

Asunto-osuuskunta Hiidenkodin perustajajäsen on Osuuskunta Suomen Asuntomessut, joka vastaa mm. rakennuttamisaikaisista rahoituskustannuksista.

Asumaan pienellä pääomalla!

Asumaan pääsee pienellä pääomalla. Osuusmaksu on 1000 € ja liittymismaksu 6000 €.

Osuusmaksun ja liittymismaksun lisäksi osuuskunnan jäsenet maksavat osuuskunnalle vuokraa. Asuntokohtainen vuokra on 1350 € / kk.

Osuuskunnan vuokralla maksetaan rakennuksia osuuskunnan omaksi, ja siihen sisältyvät seuraavat kustannukset.

  • rahoituskustannukset (lainanlyhennys ja korko)
  • tontin vuokra
  • kiinteistövero
  • hallinto, huolto ja isännöinti

Liittymismaksu palautetaan osuuskunnasta erottaessa. Rakennukset pysyvät osuuskunnan omistuksessa, eikä niitä ole mahdollisuus lunastaa omaksi.

Tutustu Asunto-osuuskunta Hiidenkodin sääntöihin.

Asumaan asunto-osuuskuntaan?

Asunto-osuuskunta Hiidenkodin kaikki asunnot ovat tällä hetkellä varattuna. Mikäli asunto-osuuskunnassa asuminen kiinnostaa, olethan yhteydessä, kerromme asiasta mielellämme lisää. Voit myös ilmoittautua asukasjonoon.

[email protected]

044 374 3444, Lotta Eranka

980_120_nuoret

Osuuskuntamuotoisesta asumisesta muualla:

ARA: Asunto-osuuskuntamallilla kohtuuhintaista asumista

Rakli: Asunto-osuuskuntamalli toisi toteutuessaan vaihtoehtoja asuntomarkkinoille