Loviisa 2023

Loviisa emännöi asuntomessuja vuonna 2023. Messualue on Loviisanlahden itäiselle rannalle rakentuva uusi, merellinen Kuningattarenrannan asuinalue, joka on sijainniltaan poikkeuksellisen edustava. Kuningattarenranta tarjoaa mahdollisuuden omarantaiseen ja korkealaatuiseen asumiseen keskustan tuntumassa, alle kilometrin kävelymatkan päässä palveluista.

Alueelta avautuvat upeat näkymät Loviisanlahden yli vastarannalle historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin. Historiasta muistuttaa myös pohjoispuolella sijaitseva maalinnoitus Ungern. Merenrantaa alueella on noin 1,8 kilometriä. Merellisen maiseman vastapainona ovat alueen laajat puistomaiset viheralueet ja Gröna Uddenin tammimetsä.

 

IMG_20190608_145136

 

Alueen kaavaehdotus mahdollistaa hyvinkin erilaisten talotyyppien rakentumisen alueelle monimuotoisesti, etenkin ekologista puurakentamista hyödyntäen. Yksi alueen erityispiirteistä ovat kelluvat pientalot ja kelluva uimala.

Kaavaehdotuksen mukaan alueelle on tulossa kaikkiaan 23 omakotitalotonttia, joista kymmenen on omarantaista, yhdeksän kelluvan talon rakennuspaikkaa, kuusi paritalo tai rivitalo/townhouse-tyyppisten talojen tonttia sekä kolme kerrostalotonttia. Lähes kaikista alueelle rakentuvista taloista ja asunnoista avautuu upea merinäköala.

Tontit tulevat myyntiin keväällä 2021. Varaathan ajoissa paikkasi Loviisan Kuningattarenrannan merellisessä miljöössä!

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö Niina Okkonen, puh.+358 44 505 1972 [email protected]

Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari, +358 440 555 403 [email protected]