Katso tallenteet: Asuntomessut Digitalist – Future of Living Summit

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Digitalist katsoivat asumisen tulevaisuuteen Future of Living Summit -tilaisuudessa 25.4.2018.

Äly integroituu arkeen. Samalla muuttuvat työ, liikkuminen asuminen ja eläminen. Huomisen trendit ja ajatukset on nähtävissä jo tänään. Asuntomessut ja Digitalist kutsuivat rakentamisen teknologian, asumisen ja elämisen asiantuntijat koolle pohtimaan huomisen parempaa asumista. Lavalla nähtiin alan huippunimiä niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltä toimijoilta.

Katso Digitalist TV:stä päivän esitysten ja keskustelujen tallenteet!

Helsingin Tennispalatsissa 25.4.2018 pidetyn Future of Living Summitin teemoina olivat muun muassa kulttuurisuunnittelu ja asukkaiden vaikutus kaupunkisuunnittelussa, älykkäämpi asuminen, kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatio sekä tulevaisuuden puhtaampi liikenne. Keskustelu jatkui iltapäivällä Digitalistin toimistotiloissa, Arkadiankatu 2:ssa.

cpTanskalaisuunnittelija ja Urgent.Agencyn kulttuurijohtaja Christian Pagh puhui kulttuurisuunnittelusta ja ihmisläheisyyden tärkeydestä suunniteltaessa kaupunkeja.

 

DSC06224

HappyCity-applikaation kehittäneen CHAOS Architechtsin perustaja ja toimitusjohtaja Natalia Rincón esitteli kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa kaupunkisuunnitteluun mobiiliapplikaaton avulla.

DSC06295

Christian Pagh, Natalia Rincón ja Fortum Charge & Driven maajohtaja Tero Era jatkoivat keskustelua tulevaisuuden paremmasta kaupunki- ja liikennesuunnittelusta.

Päivä jatkui Suomen Asuntomessujen Tulevaisuuden asiantuntijan Kimmo Röngän ja Helsingin kaupungin projektijohtajan Outi Säntin esityksellä. He esittelivät syyskuussa nähtävää uutta asumisen kaupunkitapahtumaa, jonka Suomen Asuntomessut ja Helsingin kaupunki järjestävät yhteisvoimin Jätkäsaaressa.

DSC06304Kimmo Rönkä Suomen Asuntomessuilta ja Outi Säntti Helsingin kaupungilta toivottivat yleisön tervetulleeksi Jätkäsaareen syyskuussa 2018.

Päivän aikana kuultiin myös muista Suomen Asuntomessujen tulevista tapahtumista ja asumisen tulevaisuudensuunnasta, josta kertoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala. Paikalla oli myös rallilegenda ja Inkoon keskustakehitys Oy:n perustaja Marcus Grönholm, joka kertoi Inkoonranta 2022 -hankkeesta, jossa Suomen Asuntomessut toimii yhteistyökumppanina. Projektin myötä Inkooseen rakentuu uusi ja viihtyisä asuinalue vain muutamassa vuodessa ja hanke huipentuu kaupunkitapahtumaan vuonna 2022.

DSC06307Tuomas Enbuske haastattelemassa Marcus Grönholmia.

Myöhemmin aamupäivällä katsottiin taas asumisen älykkäämpään tulevaisuuteen, kun Ruotsista kotoisin oleva, Telian innovaatiojohtaja Rickard Damm puhui älykodin arkea helpottavista ratkaisuista. Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiosta puhui taas Rakennustietosäätiön digipäällikkö Teemu Lehtinen.

rdTelian innovaatiojohtaja Rickard Damm kertomassa Telian älykodin Zone-verkosta.

DSC06310Kuvassa Rakennustietosäätiön digipäällikkö Teemu Lehtinen kertomassa KIRA-digistä.

Katso Digitalist TV:stä päivän esitysten ja keskustelujen tallenteet!

Kuvat: Akatsuki Ryu

Lue lisää asumisen tulevaisuudesta:

Jätkäsaari on ikkuna tulevaisuuden asumiseen: ”Älyratkaisuja tärkeämpää on ihmisläheisyys”

Älykotia voisi verrata Facebookiin: Koti voi oppia tunnistamaan asukkaidensa tapoja

Asumisen arkitieto halutaan digihankkeessa kaikkien ulottuville: ”Sirinkin pitäisi tietää millä värillä aitani on maalattu”

Meksikosta kotoisin oleva Natalia Rincón haluaa tehdä Suomesta paremman paikan – ”Hyvä asuminen kuuluu kaikille”