Kodin ratkaisujen rinnalla lähiympäristön virkistysmahdollisuudet tukevat aktiivista elämää

Tuusulan Rykmentinpuiston asuntomessualueen tavoitteena oli monimuotoinen ja laadukas asuinympäristö, joka tarjoaa hyvät puitteet alueen asukkaiden viihtymiseen ja virkistystoimintaan. Pientaloalueelle toteuttavien hankkeiden tuli ilmentää Asuntomessujen teemoja Tuusulassa, joista yksi etsi ratkaisuja aktiiviseen arkeen.  

Teeman taustalla on Rykmentinpuiston lähiympäristön ja uuden asuinalueen yleisten alueiden rakentumisen virkistyskäytölle tarjoamat mahdollisuudet 

Asuinalueen lähiympäristön virkistysmahdollisuudet tukevat aktiivista arkea 

Jopa 15 000 asukkaan taajamaksi Tuusulan keskuksen Hyrylän kupeeseen kasvavassa Rykmentinpuistossa luonnon monimuotoisuutta säilytetään ja kehitetään. Alueen luonto tarjoaa sieni- ja marjametsät sekä hiihto- ja juoksumaastot lähes jokaiselta kotiovelta. Keskuspuisto yhdistyy ympäröiviin viheralueisiin sujuvalla kävely- ja pyörätieverkostolla.  

Hyvin valaistut kevyen liikenteen väylät, monipuoliset ulkoilureitit sekä lähellä olevan Keski-Uudenmaan monipuolisimman urheilukeskuksen, uimahallin, golfkentän ja Tuusulanjärven virkistyskäyttömahdollisuudet”, listaa Tuusulan Asuntomessujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku jo alueella olevia aktiivista elämää tukevia virkistys- ja liikuntapaikkoja. 

Alueen virkistyskäytön odotetaan kasvavan huomattavasti.  

”Uusille asukkaille ja nykyisille käyttäjille halutaan tarjota monipuolinen virkistysympäristö sovittamalla yhteen metsän hienovaraiset helmet, rakennetut puistokäytävät ja nykyinen reittiverkosto”, sanoo alueen kaavoittaja Jouni Määttä Tuusulan kunnasta. 

Kotien suunnittelussa kannustettiin toteuttamaan kausisäilytystilat harrastusvälineille 

Aktiivisen arjen mahdollistavat ratkaisut messukohteissa edistävät kodin toimivuutta ja tukevat asukkaiden harrastuksia. Ruoanlaitto, jooga, musiikki-, koira- ja liikuntaharrasteet näkyvät kotien ratkaisuissa. Alueen monipuoliset liikunta- ja urheilumahdollisuudet sekä muutenkin aktiivinen arki on huomioitu kodin suunnittelun lisäksi myös riittävän polkupyörille ja harrastusvälineille varatun varastointitilan kannalta useissa messukohteissa 

Kohteissa 19 Sievitalo Kultakoivu, 27 Duplio Aalto, 39 Jukkatalon Uusi Unelma ja 41 Honka Huomen on rakennettu erillinen katos polkupyörien säilytykseen. Kohteessa 41 on erityisen tilava katos, joka soveltuu kaikkien ulkoliikuntavälineiden säilytykseen ja kauden vaihtuessa ne voi siirtää katoksen yhteydessä olevaan suurella oviaukolla varustettuun varastotilaan.  

Kohteessa 17 Keuda on kolme erillistä varastotilaa, joihin on käynti ulkoa. Yksi (11 m2) sijaitsee pääasunnon yhteydessä, toinen (3 m2) sivuasunnon ja kolmas (6 m2) autokatoksen yhteydessä. Kerrostalokohteessa 32-34 Metsänkuningas jokaisella asunnolla on oma huoneistokohtainen parin neliön varastonsa lasitetun parvekkeen yhteydessä. Alimmassa kerroksessa sijaitsevassa yhteisessä pyörä- ja ulkoiluvälinevarastossa on paikat sähköpolkupyörien lataukseen. 

Osassa messukodeista on myös erillisrakennukset, joihin voi omassa pihapiirissä siirtyä töihin, vapaa-ajan puuhasteluun tai vain rentoutumaan. Koiraperheiden arkea helpottaa alueella ikäihmisten hoivaa ja lasten päivähoitoa yhdistävässä korttelissa syksyllä toimintansa aloittava koirien päiväkoti. 

Asuntomessut järjestetään 3.-30.8.2020 Tuusulassa. Asuntomessut ovat avoinna joka päivä arkisin klo 12-20 ja viikonloppuisin klo 10-18, sekä pidennettynä iltana 21.8.2020 klo 22 asti. 

 

Lisätietoja 

viestinta(at)vanha.asuntomessut.fi 

Kuvia median käyttöön: https://vanha.asuntomessut.fi/organisaatio/medialle/tuusula-2020-kuvagalleria/ 

Median yhteyshenkilöt   

Suomen Asuntomessut
Berit Virtanen-Thewlis
p. 040 511 4460
berit.virtanen(at)asuntomessut.fi 

Tuusulan kunta / Asuntomessut Tuusulassa
Johanna Kaunisto
p. 040 314 2003
johanna.kaunisto(at)tuusula.fi