RKL valitsi Asuntomessut Tuusulassa 2020 Mallikohteen – Lammi-Kivitalot Duplio vakuutti tuomariston 

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati on valinnut Asuntomessut Tuusulassa 2020 tapahtuman talotekniikan mallikohteeksi LammiKivitalot Duplion. Kohteiden arvioinnissa ajateltiin ennen kaikkea talon käyttäjiä eli sen tulevia asukkaita. Mallikohteen valinta perustuu RKL:n rakennusasiantuntemukseen ja pitkäaikaiseen yhteistyöhön Suomen Asuntomessujen kanssa. 
 
Tänä vuonna Tuusulassa järjestettyjen 50. Asuntomessujen kantavana ajatuksena oli tulevaisuuden kyläkaupunki, jota kuvastaa rakennusten monipuolisuus ja muunneltavuus. 
 
Voittajaksi valittu Lammi-Kivitalot Duplio on kolmen sukupolven paritalo, jossa on asumisen mukavuutta ja toimivuutta haettu käytännöllisin tilaratkaisuin sekä taiteen ja designin keinoin. Paritalon Duplio Aalto nimistä puolta kuvataan nelihenkisen perheen kompaktiksi kodiksi, Duplio Tynell -osaa taas aktiivisen aikuisen asunnoksi. 
 
Kohteen rakennuttajina ovat toimineet kaksi perhettä, jotka halusivat kompaktin, perinteisestä poikkeavan paritalon. Sen suunnittelun alkuvaiheessa nousi jo esiin toive tuplaharjakatosta, joka toteutuikin. Paritalontontti on pieni, ja siksi lisää oleskelutilaa on luotu sijoittamalla terassit autokatosten päälle. 
 
Harkkorunkoisen, rapatun Lammi-Kivitalo Duplion energiatehokkuusluokka on B ja E-luku 104. Talo lämpiää maalämmöllä. Lämmönjakelu on toteutettu vesikiertoisena lattialämmityksenä. Rakennesuunnittelijana on toiminut loghousemaster Heikki Enäsuo, pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto SAIKA design Oy ja vastaavana työnjohtajana Esa Riola. 
 
Tinkimätön rakentamisen laatu korostui 
 
”Valinnassa painottui ennen muuta tinkimätön rakentamisen laatu. Duplio-paritalo on pieteetillä tehty”, perustelivat valintaansa raadissa olleet RKL:n puheenjohtajisto Ari AutioJuhani Kukkakorpi ja Jukka Lintunen. 
 
“Jo Duplion rakennusaikainen työmaatoiminta ja vastuullinen projektinohjaus olivat mallikasta. Rakentajan ja rakennuttajan välinen saumaton yhteistyö näkyy hienosti lopputuloksessa”, kiitteli Maria-Elena Ehrnrooth, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n toimitusjohtaja. 
 
Asuntomessujen mallikohteen valinnalla on pitkä historia. Rakennusmestarit ovat poimineet suosikkinsa Asuntomessuilla esiteltyjen ehdokkaiden joukosta jo vuodesta 2010. 
 
Onnittelemme tämän vuoden mallikohteeksi valittua Lammi-Kivitalot Dupliota. Olemme kiitollisia RKL:n asiantuntevasta työstä jälleen kerran mallikohteen valinnassa ja toivomme yhteistyön jatkuvan laadukkaan ja kestävän rakentamisen merkeissä”, totesi Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää. Mallikohdehuomionosoitusta ja taloon kiinnitettävää mallikohdekylttiä olivat vastaanottamassa rakentajan edustaja, markkinointi- ja kehityspäällikkö Markus Inkiläinen Lammi-Kivitaloilta ja rakennuttajat, eli perheet Aalto ja Tynell. 
 
Lammi-Kivitalot Duplio-paritalon löytää Asuntomessuilta kohdenumerolla 27, osoitteessa Puustellinraitti 13 a ja b. 
 
Asuntomessut järjestetään 3.-30.8.2020 Tuusulassa. Asuntomessut ovat avoinna joka päivä arkisin klo 12-20 ja viikonloppuisin klo 10-18, sekä pidennettynä iltana 21.8. klo 22 asti.