Messukunnille

Asuntomessujen hyötyjä messupaikkakunnalle

Vuosittain järjestetyt valtakunnalliset Asuntomessut antavat selkeän nosteen ja sykkeen paikkakunnan yrityselämälle, matkailulle, työllisyydelle ja ennen kaikkea paikkakunnan näkyvyydelle ja imagolle.

Uusi vetovoimainen asuinalue

Asuntomessuhanke synnyttää uuden vetovoimaisen asuntoalueen paikkakunnalle. Asuntomessut tuo uusia toimintamalleja ja lisää yhteistyötä eri tahojen välillä paikkakunnalla sekä kuntarajojen yli.

Valtakunnallista näkyvyyttä

Vuosittain Asuntomessuilla käy 120 000 – 260 000 henkeä, josta kunta tai kaupunki hyötyy messukävijöiden rahankäytöstä paikkakunnalla. Asuntomessut tuovat paljon kansallista lehdistöä paikkakunnalle ja näkyvyys on vilkasta mediassa yli messujen ajan.

Investointeja paikkakunnalle

Messuhanke tuo ulkopuolisia investointeja ja messut kasvattavat paikkunnan vetovoimaa. Asuntomessut lisäävät yritysten hakeutumista paikkakunnalle ja messuilla on vahvasti työllistävä vaikutus. Viime vuosina messuvieraat ovat kuluttaneet paikkakunnalla n. 13-15 miljoonaa euroa, joista n. 1/3 käytetään messualueella ja 2/3 messupaikkakunnalla ja sen ympäristössä.

Kesäturisteja kaupunkiin

Runsas yleisömäärä näkyy messukunnissa kesäturistien määrässä. Muun muassa yrittäjät ja majoitusliikkeet hyötyvät liikevaihdon kasvusta.

Kokkolalaisten yrittäjien näkemyksiä Asuntomessujen vaikutuksesta messukesänä

Antiikkiliike C. Rokala

  • Väkeä on näkynyt liikkeellä aivan eri tavalla kuin tavallisesti
    messuja ja Kokkolaa kehutaan valtavasti.
  • Messut ovat tuoneet asiakaskuntaa paljon uusia kasvoja, jotka ovat sanoneet tulevansa uudestaan
  • Vieraat ovat olleet yllättyneitä Neristanista ja Kokkolan tarjonnasta ja todenneet, ettei yksi iltapäivä riitä mihinkään – ovatkin päättäneet jäädä pitemmäksi aikaa Kokkolaan

Antiikkiliike PUU-MI, Mika Honkala

  • Kesäkuukaudet ovat yleensäkin vilkkaita, mutta nyt Asuntomessujen aikaan asiakkaita on ollut 2-2½ kertainen määrä tavalliseen verrattuna.
  • Aukioloaikoihin ja henkilökuntaan on panostettu: joka päivä iltaan saakka auki ja ensimmäinen kesätyöntekijä palkattu. Auki pidetään niin kauan kuin asiakkaita riittää, 19-19.30 saakka
  • Asuntomessujen vaikutuksen huomaa selvästi. Valtaosa asiakkaista on ollut aivan uusia kasvoja.

Kulmakaappi (Marimekko-liike Tehtaankadulla), yrittäjä Liisa Tuikka

  • Asuntomessut ovat näkyneet keskustassa tosi positiivisesti. Liikkeellä on ollut paljon väkeä.

Sokos Hotel Kaarle, hotellinjohtaja Susanne Rustén

”Kauppa käy!”

”Erittäin vilkas kesä ja kaikki on sujunut todella hyvin. Messuja kiitetään, messubusseja ja oppaita kiitetään, aluetta kehutaan ja kokkolalainen tunnelma ja kaupungin kauneus saa kiitosta.”

”16-19 välillä puhelimet soivat kovasti, kun alun perin päiväretkeä Kokkolaan suunnitelleet messuvieraat päättävätkin jäädä yöksi kaupunkiin.”

”Ennennäkemätön kesä Kokkolassa!”

”Kova kiire, mutta palaute on ollut ihanaa ja auttaa jaksamaan.”