Trendit Trendikodissa Asuntomessuilla

Lue mitkä trendit näyttäytyvät Kouvolan Asuntomessujen Trendikodissa Pioneerikoululla 8a. Jos et ole vielä ehtinyt vierailla messuilla, ei hätää, messut ovat auki aina 11.8 asti. Trendikoti on ollut hyvin esillä mediassa perinteisestä skandinaavisesta sisustuksesta poikkeavana kohteena ja sitähän se onkin. Messujen muissakin kohteissa on hyvin tänä vuonna esillä rohkeasti värejä ja kierrätettyä ja ennen kaikkea viherkasveja.

1 .Ekologisuus ja kierrätys

Ekologisuus ja kierrätys ovat yksi trendikodin teemoista. Haluamme varmistua, että jätämme mahdollisimman vähän jätettä jälkipolville, joka ei ole kierrätettävissä . Sisustamisen isoja trendejä on huolehtia kierrätyksestä ja myös esim teollisuuden jätteen uudelleen hyödyntämisestä. Tästä esimerkkinä on kylpyhuoneen Durat- taso ja Vati-allas, jossa on käytetty 30% kierrätettyä muovia ja materiaali on uudelleen käytettävissä, kun elinkaari päättyy siinä muodossa. Sisustusloungen puolella on myös Duratin Itämeri-penkki , jonka jokaisesta myynnistä tilitetään 100 euroa John Nurmisen Itämerisäätiölle  Esillä on  Forboflooringin linoleum- lattiat, jotka ovat hiilineutraaleja. Kierrätettyä edustavat useat trendikodista löytyvät Parik-Ekomaan kierrätystuotteet. Näillä uniikeilla esineillä on taustalla mielenkiintoisia tarinoita. Työhuoneen pöytä on Vekaranjärven varuskunnasta ja olisi kiva tietää kuinka moni on nojaillut pöytään anoessaan iltalomia…Ainakin selkeä kyynärpään kuva pöytälevyssä on 🙂 Kannattaa muuten bongata nuo Oiva Toikan suunnittelemat rakastetut Magis-linnut Trendikodista. Ne patseeraavaat Suomessa  nyt ensi-esittelyssä Asuntomessuilla. Joku noista ihanista lintuvalaisimista voi olla sinun, jos kuvaat linnut ja tägäät ne Instagrammiin. Ohjeet kilpailuun täältä .

Uutta, vanhaa ja kierrätettyä
Uutta, vanhaa ja kierrätettyä

2. Pyöreät muodot ja kaaret

Pyöreät muodot ja kaaret löytyvät Trendikodin jokaisesta huoneesta.  Pyöreät muodot tuovat pehmeyttä ja jatkuvuutta epävarmaan maailmaan. Niissä on lempeyttä ja lohdutusta. Cobellon upea vihreä marmoripöytä ja Sasus Playhousen ihastusta herättänyt tarjoiluvaunu ovat hyviä esimerkkejä muodoista: vähän mennyttä maailmaa modernilla twistillä. Nämä ja monet muut tuotteet on ostettavissa messujen päätyttyä. Kannattaa olla yhteydessä suoraan tuotteiden myyjiin ja voit tehdä hyvät kaupat 🙂

Trendikodin tarjoiluvaunu
Trendikodin tarjoiluvaunu Kuva Sarianne Solio
Simone Sohva ja Pago maisematapetti
Simone Sohva ja Pago maisematapetti

Metsän vihreä Faman Simone samettisohvaa on moni  jo kysellytkin. Sen voit hankkia Jean Vernetiltä messuhintaan. Täältä löytyy myös trendikodin lasivitriini, oranssi rahi, ja turkoosi keramiikkapöytä ja lukuisia koriste-esineitä vitriinistä ja sisustusloungesta.  Hunajakennomainen pöyreä keltainen rahi on Designers Guildin ja ihanasti laskeutuvat  kullanhohtoiset verhot Vallila Interiorista.

Kylpyhuoneesta löytyy myös pyöreyttä, mutta myös ripaus mustaa särmää  lämpimän sävyisten seinälaattojen seuraan. Ne on ladottu pystyyn ja värien välissä on kuparinvärinen metallilista uudella tavalla tuomassa pientä luxusta tilaan. Mattapintoja ja rosoisuutta ja vain hitusen kiiltoa. Sekoittajat ovat Tapwellin mattamustia. Peili, suihkukaappi ja mattamusta wc-istuin sekä laatat ovat kaikki Decorkylpyhuoneet myymälästä. Messujen esittelykalusteet lähtevät messujen jälkeen erikoishintaan! Laatat jäävät kyllä seinään 🙂 Altaassa ei ole vesilukkoa, mutta ei tilassa ole vesijohtojakaan, mutta vesilukkokin on luvattu, jos allas löytää tiensä uuteen kotiin. Siksi tilassa ei ole keittiötäkään (sitäkin on ehditty ihmetellä). Keittiötrendit eivät ole tässä tilassa esillä.

Trendikodin kylpyhuone
Trendikodin kylpyhuone kuva Sarianne Solio
Trendikodin makuuhuone
Trendikodin makuuhuone

Pyöreät muodot toistuvat makuuhuoneen tapetissa, jonka kolmiulotteisuutta on jo ehditty ihmetellä. Samaa muotokieltä toistaa myös kierrätys sängynpääty ja  Magiksen Vitrail-peilit, jotka ovat saaneet innoitteensa kirkkojen lasimaalauksista. Nämäkin peilit ovat Trendikodissa Suomen ensiesittelyssä. Täytyy myöntää, että lämmin tyytyväisyys hiipi kasvoilleni, kun huomasin, että peilin reunukset toistivat täydellisesti tapetin petroolin vihreää sävyä…joskus hyvä suunnittelu syntyy puolivahingossa (pidettäköön tämä salaisuutenamme :))

Kerrottakoon, että ihan kaikki ei kuitenkaan osunut ihan niin nappiin ensimmäisellä yrittämällä. Joku jo keskustelupalstoilla ihmettelikin, miksi Trendikoti näytti messukuvastossa niin erilaiselta? Paljastettakoon nyt teille, että kaikki ei todellakaan ole vielä kuvaushetkellä valmista. Esim Trendikodin paljon kuvattu kukka-asetelma valmistui vasta aamutunteina. Viimeisiä seiniäkin maalattiin vielä edellisenä päivänä ja Designers Guildin tyynyt järjesteltiin ja pöyhittiin, juuri ennenkuin lehdistö saapui.

 

3. Luonto sisälle tapeteilla ja viherkasveilla

Me suomalaiset rakastamme asua lähellä luontoa ja mikäs sen rauhoittavampaa, kuin metsä tai merimaisema ikkunasta. Pioneerikoulun ikkunoista avautuu upea punatiilinen rakennus ja sen vastapainoksi toin pitkälle seinälle Toscanalais-maiseman, joka on skannattu vanhasta maalauksesta. Epätäydellisyys korostuu ikääntymisen merkkeinä digiprintatussa pinnassa. Tässä tilassa se pääsee koko komeuteen 6,5 metriä leveänä ja 3,5 metriä korkeana. Voit tilata tapetin omilla mitoilla Tapettitaivaasta . Jos olet taas hillitymmän väriskaalan ystävä, voi ihana Sandbergin Wabi Sabi- kuutamotapetti olla juuri se japanilaisripaus jota kotiisi kaipaat. Tätä tapettia voit tiedustella mm Marickenilta. Heiltä on myös ihanat Mindthegapin tapetit , joita löytyvätsisustusloungesta ja Pioneerikoulun käytävältä.

Wabi Sabi
Wabi Sabi tapetti ja lasivitriini Jean Vernetilta.

Kaikki Trendikodissa olevat kasvit ovat aitoja eläviä tai kuivattuja. Viherkasvit meille toimitti Kouvolalainen Kukkatalo Rosarium. Sain heiltä kaikki toivomani tämän hetken trendikkäät viherkasvit: lyyraviikunat, aitoviikunat, kaunispalmut, oliivipuut ja kultaköynökset ja mehikasvit. Itse ihastuin iki-ihaniin mini bonsaikasveihin mm. upean värikkääseen japaninvaahteraan. Kasveja ei vaan voi olla liikaa. Hollannista tilattiin myös lohenpunaiset flamingonkukat leikkoasetelmaan samoin revonhäntää. Keltaista ja flamingoa …..aivan kuin eteisen seinän Tikkurilan värit, joka toivottaa tervetulleeksi messukävijän Trendikotiin.

 

Tervetuloa tutustumaan näihin trendeihin ja muihin pieniin yksityiskohtiin Asuntomessuille Kouvolan Pioneerikoululle 8a ja 8b!

 

Globo kuvioitu malja-allas
Globo kuvioitu malja-allas Sisustusloungesta

PS:  Ensikerralla lisää Sisustusloungesta, jossa ensiviikolla mm  maksutonta ammattilaisten sisustusneuvontaa..siis muista seurata blogia ja jakaakin saa 🙂

terveisin Malla @sisustamalla

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *