Vuoden 2021 Asuntomessujen projektipäällikkö on valittu

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Lohjan kaupunki järjestävät valtakunnalliset Asuntomessut Lohjalla vuonna 2021. Viime viikolla Suomen Asuntomessut ja Lohjan kaupunki valitsivat messuhankkeelle projektipäällikön, joka tulee kokoamaan messupaikkakunnan projektiorganisaation ja johtamaan messualueen rakennuttamisprojektia. Projektipäälliköksi valittiin VTM Mirka Härkönen. Härkösellä on pitkä työkokemus erilaisten kaupunkikehitys- ja infrahankkeiden toteuttamisessa ja projektinjohdosta.

Lohjalle syntyvä uusi asuinalue tulee rakentumaan kaupungin keskustan tuntumaan Hiidensalmeen, Lohjanjärven rannalle.

– Yhteistyö Osuuskunnan ja Lohjan kaupungin välillä kulminoituu paikalliseen projektiorganisaatioon ja projektipäällikkö on tässä avainasemassa. Hienoa, että pääsemme aloittamaan projektipäällikön kanssa työt tässä vaiheessa, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Lohjalle syntyvällä asuinalueella on vahva teollinen historia. Nyt teollisuusalueelle puhalletaan uusia kaupunkikehityksen tuulia ja Hiidensalmeen tulee valmistuttuaan reilun tuhannen hengen asuinalue. Asuntomessujen myötä valmistuu vuonna 2021 ensimmäiset kodit noin 600 asukkaalle. Asuinalueen kantavia periaatteita tulee olemaan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen.

– Projektipäällikkö lähtee yhdessä projektikaavoittajan kanssa laatimaan asemaakaavaa kumppanuushankemenetelmällä. Tavoitteena on, että kaavaprosessi olisi valmis talvella 2018-2019. Alueelle tulee rakentumaan monenlaisia asuntomuotoja, kuten pien-, rivi- ja kerrostaloja sekä townhouseja, Lohjan kaupungin elinvoimajohtaja Pekka Puistosalo kertoo.