Vuoden 2016 asuntomessualueen omakotitonttien haku alkoi Seinäjoella

Seinäjoella vuonna 2016 järjestettävien Asuntomessujen omakotitonttien hakuaika on 1.2.-30.4.2014. Seinäjoen messualueelta on haettavissa yhteensä 34 omakotitalotonttia.

Rakentajien valinta tapahtuu hakemusten ja niiden liitteiden pohjalta toukokuun aikana. Valinnan suorittavat Suomen Asuntomessujen ja Seinäjoen kaupungin muodostamat laatutyöryhmä ja asuntomessutoimikunta. Valintakriteereinä ovat suunnitelman laadun ja sisällön lisäksi messuteemojen huomioiminen suunnitelmassa ja hankkeen toteuttamiskelpoisuus. Lisäksi laatutyöryhmä arvioi hanketta Asuntomessujen yleisten tavoitteiden pohjalta sekä suunnitelmaa osana asuntomessukokonaisuutta. 

Yhtenä teemana pohjalaiset rakennus- ja puusepäntaidot

Vuoden 2016 Asuntomessujen teemoja ovat pohjalaiset rakennus- ja puusepäntaidot, rakennettu vesi- ja liikuntaympäristö, asuminen ja ruoka sekä Seinäjoen suurtapahtumat. Näistä hakemuksessa pyydetään perustelemaan vähintään kahden teeman näkyminen suunnitelmissa tai talon sisustuksessa.

Asuntomessut Seinäjoella –tapahtuman pohjalaisuus teemaa tulee tukemaan myös messualueelle siirrettävä aito 2-fooninkinen pohjalaistalo, joka etsii uutta omistajaa. Talo on rakennettu Alavudelle vuonna 1870 ja se on hirsikehikoltaan edelleen hyvässä kunnossa. Haapa-ahon talolla on jo liki 150-vuotinen historia, joka nyt jatkuu osana messukokonaisuutta. Viime vuodet talo on ollut asumattomana.  

-Talo on rakennettu oikein ja se seisoo edelleen ryhdikkäänä.  Pohjalaistalot ovat talonpoikaisen rakennuskulttuurin hienoimpia edustajia. Niitä rakennettiin 1700-luvulta aina 1900-luvun alkuun saakka. Messualueelle siirrettävästä talosta on tehty uudet luonnokset sijoitettuna yhdelle messualueen parhaista tonteista, Seinäjoen Asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu kertoo.

Messutonttia haetaan suunnitelmien kanssa

Messualueen tonttihaku ei juuri poikkea normaalista tonttihausta. Tonttia haetaan suunnitelmien kanssa. Hakulomakkeen liitteinä hakija toimittaa talosta  luonnostason suunnittelukuvat pohjasta, julkisivuista, leikkauksesta ja asemapiirustuksesta. Lisäksi tontin käytöstä ja pihan alustavasta suunnitelmasta liitetään mukaan luonnos. Asuntomessujen tonttihaussa on kuitenkin tärkeää esittää idea talosta ja perustella hakemuksessa miksi juuri se olisi kiinnostava messukohteena. Messukohteissa toivotaan näkyvän myös asumiseen liittyvää kokeilua ja kehittämistä.

Asuntomessut Seinäjoella 2016 omakotitalotonttien hakuaika 1.2.2014–30.4.2014 (hakuaika päättyy klo 16.00)

Lisätietoja: www.vanha.asuntomessut.fi/seinajoki tai

Asuntomessut 2016 Seinäjoella, projektipäällikkö Kirsi Joensuu, 040 8400 642 tai [email protected]

Suomen Asuntomessut, messupäällikkö Heikki Vuorenpää, 050 531 6776 tai [email protected]