Villa Adele oli yleisön suosikki kesän Loma-asuntomessuilla

Kesällä järjestetyillä Loma-asuntomessuilla vieraili 25.6.–8.7.2012 välillä 30 398* maksanutta kävijää. Messukävijät äänestivät perinteisesti parasta loma-asuntoa kävijätutkimuksen yhteydessä. Yleisöäänestykseen otti osaa 4 067 kotitaloutta, mikä on 29 prosenttia kävijäperheistä. Rakennustutkimus RTS Oy:n tekemä kävijätutkimus julkaistaan kokonaisuudessaan palauteseminaarissa Lappeenrannassa 10.10.2012.

Tänään Helsingissä pidetyssä Paras loma-asunto 2012 -tilaisuudessa julkistettiin yleisöäänestyksen tulokset. Yleisön suosikiksi nousi kohde numero 10, Villa Adele. Toisen sijan sai Kimara Anastasia ja kolmanneksi sijoittui Villa Graniitti. Yleisö äänesti lisäksi messujen parhaan sisustuksen, jonka voitti Villa Adele ja parhaan pihan, joka oli Villa Graniitilla.

Tunnelmalliset saunatilat miellyttivät yleisöä

Yleisöäänestyksen voittaneessa Villa Adelessa yleisö arvosti varusteita, laatutasoa ja saunatiloja. Kohde keräsi 18,3 prosenttia kaikista äänistä.

Yleisön mieleen olleiden saunatilojen suunnittelu jäikin kohteen pääsuunnittelijalle elävästi mieleen.

– Kokoonnuimme sisustussuunnittelutiimimme neljän naisen kera Vantaalle Keskon showroomiin ideoimaan pesuhuonetiloja, koska siellä oli kaikki laattamallit näytillä. Kauppiaamme Ismo Lahtela antoi vapaat kädet, mutta näytti yhtä upeaa kylpyhuoneen kuvaa, jonka hän oli ottanut Thaimaalaisessa laattakaupassa. Laatat olivat vaalean beiget. Tästä innostuneena ideoimme omasta mielestämme upean vaalean ja hiekan värisen kylyhuoneen sekä muita ympäröiviä laatoitettavia tiloja. Raskaan ja pitkän päivän jälkeen näytimme ylpeänä lopputuloksen kauppiaallemme ja hän tyrmäsi sen täysin. Ismo halusi jotain näyttävämpää kylpylätunnelmaa, ei mitään vaaleata mitäänsanomattoman näköistä. Siinä sitten sätimme mielessämme ”tyhmät, mitään ymmärtämättömät miehet” ja kokosimme itsemme ja sovimme uuden suunnittelupäivän. Lopputuloksena saunaosasta tulikin sitten upea, tumma, tunnelmallinen spa, Riitta Ilvonen muistelee projektin värikkäitä hetkiä.

Villa Adelen rakennuttaja ja näytteilleasettaja oli K-rauta Rautapertti, Ismo Lahtela. Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastasi Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy/Juha Paldanius. Sisustussuunnittelun toteuttivat Päivi Slotte-Laitinen, Tarja Tarima, Miia Hämäläinen ja Maarit Vepsä.

Kimara Anastasia kiri toiseksi

Yleisöäänestyksessä toiseksi eniten ääniä keräsi kohde numero 4, Kimara Anastasia. Kimara Anastasiassa yleisö arvosti ulkonäköä, sisustusratkaisuja ja valoisuutta. Kohde sai äänistä 15,7 prosenttia.

Toiseksi tullut loma-asunto on suunniteltu taitelijaperheelle ympärivuotiseen asumiseen. Loma-asunnon rakennutti K-Rauta Lappeenranta / Timo Tersa. Kimara Anastasian arkkitehdin Jani Ikkalan mukaan suunnittelussa keskeisiä teemoja olivat ekologisuus, turvallisuus ja harmonisuus.

Villa Graniitin rakennusmateriaalit keräsivät ääniä

Kolmanneksi Paras loma-asunto -äänestyksessä tulleessa kohteessa yleisö arvosti tilaratkaisuja, rakennusmateriaaleja ja terassia. Kohde numero 11, Villa Graniitti sai äänistä 8,3 prosenttia.

Villa Graniitissa esiteltiin kiven käyttöä niin sisustuksessa kuin pihalla. Messuvieraille haluttiin antaa uusia ideoita ja tuoda kiven käyttömahdollisuudet tutuiksi. Loma-asunnossa käytettiin paljon luonnonmateriaaleja ja se on tarkoitettu viihtyisään sekä rentoon vapaa-ajan viettoon Saimaan ja palveluiden äärellä. Mökki on suunniteltu kohteen omistajalle lomanviettopaikaksi.

Kohteen rakennutti Jukka Tielinen ja Marju Ahola ja sen näytteilleasettajana toimi Ylämaan Graniitti Oy, Jukka Tielinen.

*Lopullinen virallinen kävijäluku ilmoitetaan loppuseminaarissa 10.10.2012 levikintarkastuksen suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.

Paras loma-asunto -yleisöäänestyksen kolmen parhaan kohteen edustus. Vasemmalta
1. Villa Adele:Hanna Hentinen, Maarit Vepsä, Ismo Lahtela, Riitta Ilvonen, Kimmo Keskitalo
2. Kimara Anastasia: Petri Torvinen, Pekka Kivimäki, Jani Ikkala
3. Villa Graniitti: Jukka Tielinen, Juuso Narsakka, Marju Ahola, Laura Majuri

Lisätiedot:

Suomen Asuntomessut, markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi, p. 0400 350 021

Lisätietoa kohteista:
www.vanha.asuntomessut.fi/ideagalleria

Painokelpoiset kuvat kohteista:
https://vanha.asuntomessut.fi/image-gallery/208