Uuvuttaako helle? Porealtaassa voi myös vilvoitella

Porin Asuntomessuilla pääsee paitsi tutustumaan erilaisiin ulkoaltaisiin ja pulahtamaan itsekin halutessaan sellaiseen.

Suomen kesää moititaan kylmäksi ja sateiseksi, mutta viime päivinä suomalaiset ovat saaneet nauttia – tai kärsiä helteestä. Tukaliksi nousseet lämpötilalukemat saattavat uuvuttaa lämmintä rakastavankin, ja monet hakeutuvat rannoille ja uima-altaille vilvoittautumaan.

Hellelukemat saavat kenties myös haaveilemaan omasta uima- tai porealtaasta. Jos altaat kiinnostavat, kannattaa suunnata Porin Asuntomessuille tutustumaan sellaisiin lähietäisyydeltä. Monien messukohteiden patioilla, terasseilla ja pihoilla on erilaisia ulkoaltaita ja messualueelta löytyy myös paljujen ja ulkoporealtaiden esittelijöitä, joilta saa messutarjouksia.

Messuilla pääsee jopa uimaan tällä viikolla ensimmäistä kertaa koskaan. Luodon, eli kohteen 23 altaaseen saa pulahtaa joka päivä viikolla 29 kello 12-16 välisenä aikana. Paikalla on koko ajan uimavalvoja.

Rentoutumaan ulkoporealtaaseen

Messuilla Pro Pation valikoimaa esittelevä Anniina Laino kertoo, että ympäri vuoden käytössä olevissa porealtaissa voi myös viilentyä, vaikka sellaiset mielletäänkin usein lämpimään pulikointiin sopiviksi. Altaan lämpötila on helposti säädettävissä vähän viileämmäksikin.

Laino suosittelee säännöllisempään käyttöön ulkoporeallasta – kylpytynnyri käy satunnaisempaan pulikointiin. Sellaisessa vesi pitää vaihtaa useammin. Ulkoporealtaissa vesi tulisi vaihtaa puolen vuoden välein.

Vuoden 2018 Asuntomessut Porissa

· 6.7.-5.8.2018

· Osta liput Asuntomessuille verkosta, niin vältät jonot messuportilla.

· Lippukauppaan pääset TÄSTÄ.

Porealtaan vesi pysyy puhtaana ja kirkkaana suodattimen, otsonaattorin ja klooripitoisen tai kloorittoman hoitoaineen avulla. Lämpökansi pidetään aina kiinni, kun altaassa ei kylvetä.

Laino kehottaa pohtimaan ennen porealtaan hankintaa ainakin sitä, kuinka monen henkilön sinne toivotaan mahtuvan ja millaisia ominaisuuksia altaaltaan odottaa. Esimerkiksi porealtaiden aatelinen, Jacuzzi sopii erityisesti ihmisille, jotka toivovat altaaltaan laadukkaita hierontaominaisuuksia.

– Jacuzzia suosivat monet urheilijat, sillä altaat sopivat hyvin treenistä palautumiseen, Laino tietää.

Legendaariset, alkuperäiset Jacuzzit ovat myös hinnakkaampia, mutta altaita löytyy edullisemmastakin hintaluokasta.

– Kaikenlaisia löytyy 3000 eurosta aina 30 000 euroon.

Altaita on eri kokoisia, erivärisillä ulkopaneloinneilla ja erilaisilla sisäosilla ja lisävarusteilla kuten musiikkijärjestelmillä. Ne voivat seisoa pihassa sellaisenaan sorapedillä, terassin päällä, tai sitten ne upotetaan terassiin.

Entä sitten sähkönkulutus? Ulkoporeallasta tulisi pitää käynnissä jatkuvasti vuoden ympäri, jotta vesi kiertää ja pysyy puhtaampana.

– Käyttöhinnaksi tulee tällöin suurin piirtein euro per päivä.

Muiden muassa tällaisia altaita messuilla pääsee ihastelemaan:

Dekotalo Villa Vaski008

Luoto007

Kohteen 23 altaaseen pääsee halutessaan itsekin pulahtamaan viikolla 29.
Talo Luvia002 (1)

P7181643

P7181658

Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018 – osta liput

Alkuperäisen jutun on kirjoittanut Irene Naakka, MTV:ltä.