Uusimaalaiset löytäneet tiensä Asuntomessuille

Asuntomessut Mikkelissä ovat olleet käynnissä kohta kaksi viikkoa. Messujen vilkkain päivä oli viime viikon torstai, jolloin messuilla kävi yli 6600 vierasta. Yhteensä messuilla on käynyt jo yli 60 000 messuvierasta. Sanoma Digital Finlandin tekemän kävijätutkimuksen väliraportin mukaan messujen ensimmäisen viikon kävijöistä yli 25 prosenttia on ollut uusimaalaisia. Seuraavaksi eniten, eli 18,3 prosenttia kävijöistä on ollut eteläsavolaisia. Useampi kuin joka viides on tullut messuille mökiltä (22,9 %). Kotoa messuille lähti 64,5 prosenttia kävijöistä ja 12,7 prosenttia muualta.

– Mikkelin seudulla on noin 30 000 mökkiä ja ensimmäinen väliraportti näyttää selvästi, että paikallisten asukkaiden lisäksi myös mökeillä viihtyvät kesälomalaiset ovat lähteneet Asuntomessuille. Se näkyy vastauksista, joissa lähdön syinä korostuvat sisustamisen lisäksi mielenkiintoinen ajanviete sekä messut lähellä -vastaukset, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Tiistaina Asuntomessuilla kukitettiin 50 000. kävijä. Yksi Asuntomessujen merkkipaalu täyttyi heti tiistaiaamuna, kun torniolaiset Jukka ja Minna Vähä saapuivat messualueelle. He poikkesivat Asuntomessuilla kesälomareissullaan ja tulivat Mikkeliin Seinäjoelta Kalevan kisoista.

Tällä viikolla Asuntomessuilla vietetään harrastusviikkoa ja ohjelmassa on ollut muun muassa tietoiskuja vapaa-ajan uudenlaisista viihdekokemuksista sekä puheenvuoro kävelyn ja pyöräilyn vaikutuksesta ihmisten hyvinvoinnille. Lisäksi keskiviikkona Asuntomessuilla joogattiin yhdessä messuvieraiden kanssa. Tänään torstaina Asuntomessuilla on pidennetty ilta klo 22 asti.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden vierailla messuilla myös niille, jotka eivät ole kesälomalla ja pääsevät alueelle vasta iltapäivällä esimerkiksi töiden jälkeen. Pidennettynä iltana alueella on karaoke messuravintolassa ja sitä ennen Sakari Kuosmanen musisoi ja viihdyttää messuvieraita, Vuorenpää kertoo.

Tulevaisuusviikolla Suuri Energiakeskustelu

Ensi viikolla Asuntomessuilla käynnistyy Tulevaisuusviikko. Viikko alkaa tulevaisuuden urheilijalupauksen, kestävyysjuoksija Alisa Vainion vierailulla maanantaina 31.7. Alisa Vainio on tavattavissa Asuntomessuilla Salvoksen osastolla klo 12-14 välisenä aikana. Keskiviikkona 2.8. Asuntomessuilla on kaikille avoin työpaja, jossa rakennetaan tulevaisuuden ratkaisuja liikkumisen ja asumisen tarpeisiin. Työpajan tulee fasilitoimaan Demos Helsinki ja sen järjestää Suomen Asuntomessut yhdessä OP:n kanssa.

Tulevaisuusviikko huipentuu perjantaina 4.8. järjestettävään Asuntomessujen Suureen Energiakeskusteluun, jonka aiheena on Asumisen hyvinvointi – katoava luonnonvara vai mahdollisuus Suomelle. Keskustelu luotaa energiankäytön muutosta ja asukkaiden hyvinvoinnin kehityssuuntia. Perjantaina paikalla Asuntomessujen AsukasAreenalla aiheesta ovat keskustelemassa Mika Anttonen energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja, Matti Kuittinen ympäristöministeriön eritysasiantuntija, Sonja Heikkilä OP:n liikkumisen hankejohtaja, Antti Lippo kaupunkiratkaisujen asiantuntija Demos Helsinki ja keskustelua vetää digitalisaation asiantuntija Ville Tolvanen, Digitalist.

Ilmoittaudu mukaan: https://vanha.asuntomessut.fi/mikkeli/energiakeskustelu/

Energiakeskustelu_kutsu_web