Uimari Petja Yritys kävi savusaunassa ja vastavirta-altassa

Hyvinkääläinen SM-tason uimari Petja Yritys testasi Asuntomessuilla kohteen 16 savusaunan ja talon pihalla sijaitsevan vastavirta-altaan. Kohdetalossa toteutuu rakentajaperheen haave yhdistetystä kodista ja kesämökistä. Talon suojaisella sisäpihalla sijaitsee messualueen ainoa savusauna ja ulkoaltaassa on kuntouimarille sopiva vastavirtapumppu.  Kohteessa on sauna myös sisätiloissa ja saunan yhteydessä poreallas.

Nuori uimarilahjakkuus nautti savusaunan lempeistä löylyistä.

– Sikahyvä savusauna, tasaiset ja kevyet löylyt, Petja Yritys kehaisi.  

Holvisaunan palamattoman savusaunan lämmitys kestää noin kaksi tuntia ja Petja pääsi nauttimaan yön aikana lämmitetyn saunan löylyistä. Myös messuvieraat ihastelivat leppäpuulla lämmitetyn saunan ”aitoa tuoksua”.

– Kaavoitetulla asuinalueella palamaton savusauna on ainoa mahdollisuus. Rakennuslupa tarvitaan, mutta etäisyysmääräykset ei rajoita, Holvisaunojen markkinointipäällikkö Tuomo Ruusunen kertoo.

Kokemus vastavirta-altaassa oli uimarille ensimmäinen ja treenattu kilpauimari ei tavalliselle perheelle suunnitellusta virtauksesta saanut paljon vastusta, mutta hyvän hartiahieronnan kyllä. Suomenmestarille virran vastuksen tulee olla kovempi, mutta Petja pääsi kuntoilun makuun tekemällä pelkkiä potkuja.

– Pumpun koolla voi säädellä virran voimakkuutta. Se, ettei tavalliselle kuntouimarille tehty vastus riitä suomenmestaritason uimarille, on positiivinen uutinen suomalaiselle urheilulle, naurahtaa ACON:in markkinointipäällikkö Henri Kajula.

Petja oli lähdössä aamun saunomisen jälkeen Sveitsin Uimalaan töihin, mutta ehti vastavirran ja leppäsavujen ohessa kiertelemään myös muutamat messukohteet.

– Kierrän kaikki läpi jos vaan ehdin. Hienojahan nämä ovat kaikki, mutta erityisesti mieleen jäi Kivenherran (kohde 21) monipuolinen koti.

Lisätietoja:
Suomen Asuntomessut, Tiedottaja Leena
Honkajuuri, [email protected], p. 040 1955 943