Tutustu asuntomessujen hurmaaviin oheiskohteisiin

Kesän asuntomessuilla Mikkelissä on kolme virallista oheiskohdetta, joihin kannattaa tutustua niin paikallisten kuin kaukaakin tulleiden messuvieraiden.

Vanha työväentalo kiehtoo historiallaan

Kaupungin keskustassa Naisvuoren juurella sijaitseva Kulttuuritalo Tempo (tunnettu aiemmin Naisvuoritalona tai Töpärinä) on ainutlaatuinen tapahtumatalo, jonka historiallisissa tiloissa voi nauttia herkullisesta ruoasta, tutustua opastetusti talon pitkään ja värikkääseen historiaan sekä rentoutua aurinkoisella terassilla tai vaikkapa saunan löylyissä.

1900-luvun alkupuolelta työväentalona palvellut rakennus on käynyt läpi mittavan kunnostuksen vanhaa kunnioittaen ja alkuperäistä säilyttäen.

Rakennuksella oli 1900-luvun alkupuolella suuri merkitys alueen urheilu-, musiikki- ja teatterielämän edistäjänä. Talolla on omat hetkensä myös Suomen sisällissodan tapahtumissa. Historianäyttely vanhoine valokuvineen vie vierailijat aikamatkalle aina 1800-luvun lopulta lähtien.

www.kulttuuritalotempo.fi 

Ideoita puutarhaan Mikkelipuistosta

Virkeästi koko ajan kehittyvässä Mikkelipuistossa on yritysten ja yhteisöjen suunnittelemia ja rakentamia mallipuutarhoja tuotteineen, kasveineen sekä ideoineen. Mallipuutarhat ovat erinomainen lisä läheisen asuntomessualueen tarjontaan.

Mikkelipuistossa järjestetään myös tapahtumia kuten puistokonsertteja ja ihastuttavasta puutarhamyymälästä voi kotiin ostaa puutarha-aiheisia tuliaisia. Puiston alueella on kaksi leikkipuistoa, kahvila, useita kävelyreittejä, suppauslautojen vuokrauspiste sekä soutuveneen vuokrausmahdollisuus.

Läheisen harjun takana on Kaihun suosittu uimapaikka. Puistoon pääsee keskusta-alueelta messubussin kyydissä, mutta vain paluumatkalla. Keskustasta puistoon pääsee myös Mikke-katujunalla. Junan lähtöpiste on Mikkelin pääkirjaston edustalla, aivan Hallitustorin kupeessa.

www.mikkelipuisto.fi

Huippusuosittu Kenkävero mykistää vierailijan

Mikkelipuiston lähellä sijaitsevassa Kenkäverossa on kestitty vieraita tottuneesti jo vuosikymmeniä, eikä sitä suotta kutsuta yhdeksi Mikkelin matkailun helmistä. Pappilaravintolassa voi tänäkin päivänä aistia historian siipien havinaa maukkaasta ruoasta ja Saimaan järvimaisemista nauttien.

Kenkäverossa on korkealuokkainen myymälä, ihastuttavia puoteja, leivintupa sekä kädentaitajien erikoisliikkeitä. Pihapiirissä on myös vaikuttava hyötykasvipuutarha ja muutamia erikoisuuksia kuten Joulupukin piilopirtti.

Kenkäveroon pääsee messubussin kyydissä paluumatkalla, Mikke-katujunalla tai messulaivalla, joka lähtee Mikkelin satamasta ja kulkee non-stopina sataman ja messualueen välillä.

www.kenkavero.fi