Tontteja hakuun Mikkelin messualueella

Tontteja haettavana messualueelta  

Mikkelin kaupunki luovuttaa (eli myy tai vuokraa) Mikkeliin rakentuvalta Asuntomessualueelta vapaaksi jääneitä tontteja sekä aloittaa muiden Kirkonvarkauteen kaavoitettujen tonttien luovutukset. Kaupunki keskeytti tonttimyynnin messualueella loppusyksystä 2016 ja jätti vapaana olleet tontit messutapahtuman käyttöön.

Kevään 2017 tonttihaussa on mukana 18 tonttia Annilassa sijaitsevalta Kirkonvarkauden alueelta. Muut hakuun tulevat tontit sijaitsevat Lehmuskylän, Rantakylän sekä Ristiinan Linnaniemen alueella. Mukana ovat myös yksittäiset tontit Emolasta sekä Lähemäeltä.

Osa Kirkonvarkauden tonteista sijaitsee yleisöltä suljetulla asuntomessualueella ja näihin tontteihin pääsee tutustumaan erikseen järjestettävillä tutustumiskierroksilla 14.3. sekä 21.3. Tutustumiskierroksille kokoonnutaan messualueen toimistorakennuksella klo 17.00. Kaikki messualueet kadut eivät vielä löydy karttapalveluista, joten messualueen portille löytyy navigaattoriosoitteella Anttolantie 7, Mikkeli. Portilta on matkaa toimistorakennukselle noin 300 metriä.

Hakuaika tonteille on 6.3–31.3.2017. Tontit ovat rakennettavissa lokakuussa 2017.

Asuntomessukesänä messuvieraille markkinoidaan tontteja Kirkonvarkauden lisäksi myös Mikkelin seutukunnista, kun moni lähikunta lähtee messuille yhteisosaston voimin. Mikkelin seudulle muuttaneita varten perustetussa Solmu-projektissa projektipäällikkönä toimiva Helena Skopa on tottunut vastaamaan Mikkelin seudulle haluavien tiedusteluihin.

Kysyntää on ja tulijoita kyllä on mukavasti, kun palaset saadaan loksahtamaan kohdilleen. Tänne muuttaville tuntuu olevan erityisen tärkeää elämänlaatuun liittyvät asiat. Halutaan eroon oravanpyörästä ja panostaa perheen kanssa yhdessä vietettyyn aikaan enemmän. Tai sitten tullaan luonnon perässä, kertoo Skopa.

Toki kaikista tärkein ja merkittävin asia luonnollisesti on ammattia vastaavan työn löytyminen, Skopa tarkentaa.

Asuntomessualueelle muuttavista perheistä kolme on valjastettu kertomaan muuton syitä Mikkeliin tarkemmin. Muuttajatarinat löytyvät osoitteesta www.saimaansivu.fi/muuttajatarinat.

Myytävänä olevat tontit ja tonttitarjouslomake löytyy sivustolta www.saimaansivu.fi.

Lisätietoja:

maanmittausinsinööri
Päivi Rahikainen
[email protected]
Puh. 044 794 2539

Solmi suhde Mikkelin seudulle
projektipäällikkö
Helena Skopa
[email protected]
040 129 4450

Mikkelin messutoimiston tiedottaja
Piia Mäkilä
[email protected]
040 129 4687