Temposta Asuntomessujen kolmas oheiskohde

Mikkelissä kesällä 2017 järjestettävien Asuntomessujen aikana voi vierailla yli 100 -vuotiaassa entisessä työväentalossa, joka mittavan remontin läpikäytyään avaa jälleen ovensa asiakkaille.

Nykyiseltä nimeltään Kulttuuritalo Tempona tunnettu tapahtumatalo peilaa mielenkiintoisesti maamme 100 -vuotiasta historiaa. Talo ja sen sijainti Mikkelin keskustassa kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä tekee siitä maakunnallisestikin kiinnostavan käyntikohteen.

”Talon pitkä ja rikas historia sekä sijainti Mikkelin keskustassa kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä tekevät Temposta kiinnostavan Asuntomessujen oheiskohteen, joka löytää varmasti yleisönsä”, kertoo messutoimiston projektipäällikkö Heikki Manninen.

Kokonaisuudessaan mittavan remontin läpikäyneessä talossa on esillä myös korjausrakentamista, sillä kesällä 2016 alkanut mittava remontti on tehty vanhaa kunnioittaen.

”Kaikki se minkä olemme pystyneet säilyttämään, olemme säilyttäneet ja loput uusimme talon henkeen sopivaksi”, kertoo talon uusi omistaja Aki Hänninen.

”Sisustukseen halutaan tuoda talon arkkitehtuurin ja hengen mukaisesti kokeileva, rento ja luonnosmainen ote”, kertoo tila- ja sisustussuunnittelusta vastaava Pia Leinonen.

Päiväretkikohteeksi Tempo soveltuu mainiosti. Talossa on erilaisia tiloja. Ravintola Lumossa on asuntomessuvieraille tarjolla sekä lounas- että illallisbuffet. Ravintolan kivetty ulkoterassi Naisvuoren puutarhan kupeessa kutsuu kesäiseen lepohetkeen.

Talon alakertaan remontoidaan moderni ja tunnelmallinen Saunatila Lepo takkahuoneineen. Remontin alla on myös talon vanhin osa, Kokoustila Hehku, joka sisustetaan Asuntomessujen ajaksi kodinomaiseksi tilaksi.

Ryhmävieraille on tarjolla myös opastusta, sillä Tempoon palkataan opas kertomaan talon värikkäästä historiasta. Talo mahdollistaa kokoukset eri kokoisille ryhmille samaan aikaan. Ravintola Lumo palvelee niin yritys- kuin pienryhmävieraita kokouspäivän ajan.

”Haluan panostaa ruokaan ja raaka-aineisiin, mutta en tee tästä mitään finedining-paikkaa vaan että tänne on helppo tulla ja että tarjolla oleva ohjelma on monipuolista”, talon uudelleen henkiin herättänyt Hänninen kertoo.

Antiikin ja designin ystäville on tarjolla yllätyksiä, sillä talon juhlasalista löytyy mm. erittäin harvinaiset ja tähän tilaan hankitut Paavo Tynellin suunnittelemat valaisimet 1950-luvulta.

Lisätiedot:

Kulttuuritalo Tempo
Aki Hänninen
puh. 050 62 945

Mikkelin asuntomessutoimisto
projektipäällikkö
Heikki Manninen
puh. 044 794 5235