Telia tuo älyä Asuntomessuille – Älykodissa voi kokeilla tulevaisuuden kodin laitteita

Asuntomessuilla voi tänä vuonna tutustua tulevaisuuden asumiseen. Telian Älykodiksi nimetyllä yli 300 neliön osastolla voi kokeilla useita älylaitteita tai lähteä vaikka virtuaalimatkalle.

Älykodissa voi tutustua muun muassa älyvaloihin, -lukkoihin ja -peiliin sekä liikesensoreihin, vesivuotojärjestelmään ja kodin tietoturvaan. Osastolla pääsee myös juttelemaan Googlen Homeja Amazonin Echo-älykaiuttimille, joilla kodin älyjärjestelmiä voi ohjata.

Älykodissa voi lisäksi kokeilla virtuaalimatkailua ja -pelaamista sekä hurjastella virtuaalivuoristoradalla.

”Meidän mielestämme jokainen suomalainen koti voi olla entistä älykkäämpi niin, että asuminen ja arki on entistä helpompaa, viihtyisämpää ja turvallisempaa. Älykodit tulevat tekemään saman kodille kuin älypuhelin teki puhelimelle”, kertoo Telian kehityspäällikkö Kimmo Ahvenlampi.

Telian Älykodissa on mukana useita yhteistyökumppaneita, kuten Samsung, Sony, F-Secure, Rollock, Philips, Genelec, Sonos, D-link, Naava ja Centralite, Myös designeriksi ryhtynyt rocktähti Lauri Ylönen ja hänen designfirmansa Alvardag tuovat ratkaisujaan Älykotiin.

Kohti helpompaa arkea

Älykodissa koti ja sen laitteet ovat verkottuneita ja vaihtavat tietoa sekä keskenään että asukkaan tai palveluntarjoajien kanssa. Tietoja käytetään kodin toimintojen ohjaamiseen automaattisesti tai digitaalisen käyttöliittymän kautta. Kodin laitteiden verkottamisen avulla pystytään esimerkiksi parantamaan asumisen viihtyvyyttä, turvallisuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi nykyisestä.

”Eikö olisi hienoa, jos koti voisi hieman helpottaa päivittäistä elämää? Kertoa koska lapset lähtevät kouluun ja tulevat koulusta, sammuttaa turhat valot ja sähkölaitteet automaattisesti pois ja komentaa koiran pois sohvalta omistajan äänellä älykaiuttimen kautta? Kaikki tämä on jo mahdollista”, Kimmo Ahvenlampi kertoo.

Telia on jo edistänyt asumisen digitalisaatiota rakentamalla nopeita nettiyhteyksiä ja kehittämällä laajakaistalla toimivia viihdepalveluita. Nyt esineiden internet, laitteiden verkottuminen, nopeat kuituverkot ja mobiiliverkkojen kehitys kohti 5G:tä alkavat lunastaa älykkääseen asumiseen ladattuja odotuksia.

Telia järjestää Asuntomessuilla joka viikko kaksi teemaan liittyvää tietoiskua. Aiheina ovat muun muassa Älykodin mahdollisuudet ja sen turvallisuus, Avoimen Kuidun yhteisöllisyys ja vapaa-ajan elämyksellisyys 5G:n ja virtuaalitodellisuuden raivatessa tietään arkeen ja juhlaan.

Lisätietoja: Kimmo Ahvenlampi, kehityspäällikkö, Telia Paikalla Asuntomessuilla Telian Älykodissa mediapäivänä 13.7. klo 10-16 Puh. 040 302 4698 [email protected]