Tampereen ystävyyskaupunkien edustajat tutustuvat Asuntomessuihin perjantaina 10.8.

Tampereen kaupunki on kutsunut ystävyyskaupunkien edustajia vierailulle Asuntomessuille. Kuluvan viikon lopulla Tampereella vierailevat delegaatiot Tartosta Virosta, Miskolcista Unkarista, Linzistä Itävallasta, Chemnitzista Saksasta ja Kiovasta Ukrainasta sekä Olomoucista Tsekistä.

– Vierailun kantavana teemana on ekotehokkuus ja kaupunkisuunnittelu. Paikalle on saapunut kaupunkien ylintä johtoa sekä näihin teemoihin sidoksissa olevia virkamiehiä. On merkittävää, että Tampereelle on saapunut yhtä aikaa vieraita näin monesta ystävyyskaupungista, vs. kansainvälisten asioiden päällikkö Leena Salminen Tampereen kaupungilta kertoo.

Ystävyyskaupunkien vieraat saapuivat Tampereelle jo keskiviikkona 8. elokuuta iltapäivällä. Torstain 9.8. he viettävät Tampereen kaupungin ECO2-hankkeen, Vuores-projektin ja Sitran järjestämässä kansainvälisessä Ekotehokkaan kaupunkisuunnittelun foorumissa. Tilaisuudessa esitellään muun muassa kestävän kaupunkikehittämisen projekteja Suomessa ja ulkomailla, aiheina myös Vuoreksen kaupunginosa ja Asuntomessut. Puhujina ovat esimerkiksi tohtori Gerhard Utri Itävallan Linzistä, toimitusjohtaja Andreas von Zadow ja arkkitehti Fred London JTP Europesta sekä professori ja kaupunkisuunnittelun johtaja Wulf Daseking Saksan Freiburgista.

Asuntomessuihin kansainväliset vieraat tutustuvat perjantaina. Vierailijoille esitellään Asuntomessuja ja Vuoreksen kaupunginosaa ryhmätiloissa klo 10, minkä jälkeen he tutustuvat vapaasti messualueeseen ja näyttelyasuntoihin.

Lisätietoa: vs. kansainvälisten asioiden päällikkö Leena Salminen, Tampereen kaupunki, p. 040 538 8402

Ystävyyskaupunkien delegaatiot:

Chemnitz:
Ms. Petra Wesseler, Mayor of City Planning

Kiova:
Mr. Petro Panteleyev, Deputy Head of the Main Department of Energy, Energy efficiency and Energy conservation
Ms. Kateryna Savchuk , Officer of the International Relations Department

Linz:
Mr. Gerhard Utri, Dr., Urban Development Division

Miskolc:
Mr. Akos Kriza, Mayor
Mr. Peter Pflieger, Deputy Mayor

Olomouc:
Mr. Jirí Doležel, Head of Economic Development Department
Ms. Jana Krenková, Head of Urban Planning and Architecture Department

Tartto:
Mr. Urmas Kruuse, Mayor
Mr. Raimond Tamm, Deputy Mayor