Syksyn tonttikierrokset Tuusulan asuntomessualueella kiinnostivat

Viime viikolla järjestetyille opastetuille tonttikierroksille Tuusulan tulevalla asuntomessualueella osallistui lähes 40 asuntomessuille rakentamisesta kiinnostunutta. Kävelykierrokset katuverkoston esirakennusvaiheessa olevalla alueella järjestettiin tiistaina 19. ja sunnuntaina 24. syyskuuta.

20170924_113929

– Tuusulassa asuntomessualueelta on haettavana 33 pientalotonttia, viisi rivitalotonttia ja yksi kerrostalokortteli. Eniten kierroksilla kiinnostivat omakoti- ja paritalorakentamiseen soveltuvat pientalotontit, kertoo oppaana toiminut Kirsi Joensuu, joka työskentelee vuonna 2020 järjestettävien Asuntomessujen projektipäällikkönä Tuusulassa.

Virtuaalikävelylle Tuusulan asuntomessualueelle vaikka kotisohvalla

Järjestetyt kävelykierrokset olivat syksyn osalta viimeinen mahdollisuus tutustua paikan päällä Rykmentinpuiston asuntomessualueeseen ja -tontteihin. Tällä viikolla alkavat kunnallistekniikan rakennustyöt vaikuttavat siten, että alue muuttuu työmaa-alueeksi, jolla liikkuminen edellyttää kulkulupaa ja asianmukaista työmaasuojavarustusta.

Virtuaalikävelylle valmiiksi rakennetun messualueen kaduille, kortteleihin ja tonteille pääsee kuitenkin älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen näytöllä. Asuntomessualue on mallinnettu rakennustapaohjeen ja design-ohjeistuksen pohjalta 3D-virtuaalikartaksi.

Vuoden 2020 Asuntomessujen pientalotonttien haku Tuusulaan alkaa lokakuun 2. päivä ja jatkuu tammikuun puoleen väliin. Rivi- ja kerrostalotonttien osalta haku on jo käynnissä. Rakentamaan tonteille pääsee lokakuussa 2018.

Tuusulan kunta kehittää Hyrylän keskustaan, entiselle varuskunta-alueelle Rykmentinpuistoon syntyvästä uudesta asuinalueesta vetovoimaista kyläkaupunkia 15 000 asukkaalle. Ensimmäiset heistä muuttavat vuonna 2020 asuntomessualueelle.

Lisätietoja:

Tuusulan kunta, Asuntomessut Tuusulassa 2020 projektipäällikkö Kirsi Joensuu, p. 040 8400 642

vanha.asuntomessut.fi/tulevat-messut/tuusula-2020