Suomi 100 -juhlavuosi esittäytyy Asuntomessujen AsukasAreenalla 11.8.

Asuntomessujen AsukasAreenan lavalla esitellään pe 11.8. 2017 klo 11–13 välisenä aikana monipuolisesti Suomi 100 -juhlavuoden sisältöjä Etelä-Savon maakunnasta, sekä kuullaan juhlavuoden sihteeristön viestintäpäällikkö Päivi Pirttilän kertomana millaisen elämyksen Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on synnyttänyt suomalaisissa ja Suomen ystävissä. Tilaisuuden juontaa radiomikkelin mediapersoona Mika Aro. 
Ohjelmassa:
  • Sivellin, joka soi Suomelle -näyttelyn esittely, Johanna Oras
  • Saimaan Neidot -tanssiesitys, työryhmä Shapes of Saimaa
  • Musiikkiesitys, ote Aino Ackté -oopperasta
  • Kirjallisuus osana Etelä-Savon juhlavuoden ohjelmaa, Taiteen edistämiskeskus
  • Suomi 100 -juhlavuosi Mäntyharjussa
  • Sinistä, valkoista ja…-tanssillinen Flash mob, Etelä-Savon Tanssiopisto

Ankkurirannan Suomi 100 -kohteessa on ohjelmaa koko päivän
Ankkurirannan kohteessa (messukohde 25) on 11.8. myös erityistä Suomi 100 -ohjelmaa, kuten #100 minitaloa -muotoilukasvatustyöpaja klo 11-15, jossa voit suunnitella oman minitalosi!

#100minitaloa on kesän 2017 aikana kiertävä pop up -muotoilukasvatustyöpaja, jossa rakennetaan minitaloja ja kuvataan niitä luonnossa. Työpaja on taiteen maisteri, muotoilija Heidi Huovisen muotoilukasvatusprojekti ja se on osa Mikkelin kaupungin Suomi 100 -juhlavuoden Koti yhdessä – Yhdessä koti -hanketta.

Made in Saimaa loungessa tunnelmoidaan Suomi-iskelmä DJ:n tahtiin ja kuvauspisteessä voi otattaa itsestään ja kaveristaan hauskan Suomi 100 -aiheisen polaroid-kuvan. Jaossa on myös Suomi 100 -ilmapalloja!

Suomi 100 -juhlavuoden kohteessa on esillä paikallista osaamista

Messualueen eteläpäässä omarantaisella ja luonnonkauniilla tontilla sijaitseva Ankkurirannan kohde 25 on virallinen Suomi 100 -juhlavuoden kohde. Kohteessa  on esillä taide- ja designosaamista koko Etelä-Savosta, mutta erityisesti Mikkelin seudulta. Pihapiirin Made in Saimaa Shopista voi hankkia paikallisia design- ja ruokatuotteita kotiin viemisiksi. Shopin vieressä oleva lounge on messuvieraiden luonteva kohtaamis- ja levähdyspaikka.

Made in Saimaa Shop asuntomessukohteessa 25.
Made in Saimaa Shop asuntomessukohteessa 25.

Näyttelyasunnoissakatsaus historiaan 

Juhlavuoden kunniaksi on kohteeseen rakennettu kahdesta asunnosta rakentuva näyttelykokonaisuus, joista toinen, Made in Saimaa Showroom, esittelee alueen taideosaamista. Toisessa asunnossa luodaan katsaus jälleenrakentamisen Suomeen sekä Elinkeinoelämän keskusarkiston Mikkelin messut 1954 -filmin kautta. Asunnossa on esillä myös maistiainen vaikuttavasta Päämajamuseon Jos se olisin ollut minä -näyttelystä.

Mikkelin kaupungin museoiden 1950-luvun perheelle koostama sisustuskokonaisuus kohteessa 25.
Mikkelin kaupungin museoiden 1950-luvun perheelle koostama kokonaisuus kohteessa 25.

Jälleenrakentamisen ajasta siirrytään paikallisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden töistä koostettuun näyttelyyn. Showroom on monipuolinen katsaus alueen taiteilijoiden ja muotoilijoiden teoksista tämän hetken Suomessa. Kokonaisuudessa heijastuvat eteläsavolainen luonto ja luonnonmateriaalit, vuodenaikojen vaihtelu ja historia yhdistettynä vahvaan käsityöosaamiseen.

Showroomiin oli avoin haku ja hakemukset käytiin läpi Koti yhdessä – Yhdessä koti -juhlavuoden hankkeen ohjausryhmän kokouksessa. Taiteen asiantuntijana teosten esikarsinnassa ja kokonaisuuden muodostamisessa toimi taidekoordinaattori, TaM Riitta Moisander.

Lisätietoja:

Anu-Anette Varho, Suomi 100 -juhlavuoden aluekoordinaattori
Etelä-Savo ja Mikkeli
puh. 044 7700577
[email protected]

Jannika Vahvaselkä, tuottaja-assistentti
Koti yhdessä – Yhdessä koti -hanke
Mikkelin kaupunki
puh. 044 794 5696
[email protected]