Suomen Asuntomessujen puheenjohtajaksi Kuntaliiton Timo Reina

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina. Hän on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2017 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin Hannu Penttilä ja uudeksi jäseneksi Vesa Ijäs.

Tähänastisen puheenjohtajan, Hannu Rossilahden, kausi päättyi 21.5. Hän ehti vaikuttaa Suomen Asuntomessujen toiminnassa kahdentoista vuoden ajan – viimeiset kolme vuotta hallituksen puheenjohtajana, sitä ennen kuusi vuotta varapuheenjohtajana ja kolme vuotta hallintoneuvoston jäsenenä.

– Suomen Asuntomessut on uudistanut strategiaansa asteittain ja painopistettä siirretään yhä enemmän tutkimuksen ja kehityksen suuntaan. Kaupungistumisen huomioiminen entistä voimakkaammin, uusien tapahtumakonseptien kehittely ja toiminnan ympärivuotisuuden eteenpäinvieminen on ollut antoisaa, Hannu Rossilahti kiteyttää.

Konkreettisia esimerkkejä kehittämisestä ja kokeiluista ovat parhaillaan käynnissä oleva Tulevaisuuden huoltoasema -ideakilpailu Tuusulaan ensi vuoden asuntomessualueelle sekä vuoden 2021 Asuntomessuille Lohjalle kehitettävä asunto-osuuskunta.

– On suuri kunnia saada toimia osana pitkää ketjua, keskeisen suomalaisen asumisen kehittämisen institution, Suomen Asuntomessujen hallituksen puheenjohtajana. Tehtävä on kiehtova siksikin, että asumisen tarpeet ja toiveet ovat voimakkaassa muutoksessa. Asuntomessujen on messutapahtumia ja muuta toimintaansa uudistamalla pysyttävä muutosten aallonharjalla ja kuultava herkällä korvalla asukkaiden ääntä. Samalla tarvitaan myös pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta, mitä osaltaan edistää se, että messupaikkakunnat ovat jo tiedossa aina vuoteen 2025 saakka, Timo Reina toteaa.

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on yleishyödyllinen organisaatio, jonka perustajina ja jäseninä ovat vuodesta 1966 asti olleet Asuntoreformiyhdistys, OP Osuuskunta, Danske Bank, Suomen Asuntoliitto, Suomen Kuntaliitto, Suomen Messusäätiö, Finanssiala ry ja Säästöpankkiliitto.

Suomen Asuntomessujen toimintaa johtaa kuusijäseninen hallitus ja Osuuskunnan jäseniä edustaa hallintoneuvosto, jonka puheenjohtajana toimii Riikka Laine-Tolonen. Hallintoneuvoston jäseninä jatkavat kaikki tähänastiset jäsenet.

Suomen Asuntomessujen hallituksen jäseninä jatkaa viisi tähänastista jäsentä, Asuntoliiton edustaja vaihtui:

-Timo Reina, Kuntaliitto, hallituksen puheenjohtaja

-Hannu Penttilä, Asuntoreformiyhdistys ry, hallituksen varapuheenjohtaja

-Kimmo Rautiainen, Pientaloteollisuus ry

-Hannu Laakso

-Pekka Heikkinen, Professori Aalto-yliopisto

-uutena jäsenenä Asuntoliiton edustajaksi hallitukseen vallittiin Vesa Ijäs, tekniikan tohtori, rakennuttamispäällikkö ARA

Hallintoneuvoston jäsenet:

·       -Tony Vepsäläinen, OP Osuuskunta

·       -Jukka Rantanen, Säästöpankkiliitto

·       -Anni Vepsäläinen, Suomen Messusäätiö

·       -Hanna Tainio, Suomen Kuntaliitto

·       -Anni Sinnemäki, Asuntoreformiyhdistys ry

·       -Jani Eloranta, Finanssiala ry

·       -Riikka Laine-Tolonen, Danske Bank

·       -Tuomo Vähätiitto, Asuntoliitto ry

Tulevat messupaikkakunnat:

Kouvola 2019

Tuusula 2020

Lohja 2021

Naantali 2022

Loviisa 2023

Kerava 2024

Oulu 2025

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Timo Reina, puh. 040 5558 458

Toimitusjohtaja Anna Tapio, puh. 040 7171 051

Osuuskunta Suomen Asuntomessut toimii paremman asumisen puolesta, vuoden ympäri. Tuomme asukkaan näkökulman mukaan asumiseen liittyviin keskusteluihin, olipa kyse sitten rakentamisesta, asumisen kustannuksista, palveluista tai liikkumisesta. Meillä on katse vankasti tulevaisuudessa: pohdimme, miten suuret megatrendit, kuten kaupungistuminen tai teknologinen kehitys muuttavat asumista. Haluamme ymmärtää, miten ihmiset haluavat asua. Tulevaisuudessa Osuuskunta Suomen Asuntomessuihin törmää uudenlaisissa keskusteluissa ja tapahtumissa.