Spaexpo hyvinvoinnin lähteillä

Asuntomessuilla Spaexpon esittelyalueella sauna on lämmin ja altaat liplattavat. Asiakkaat ovat antaneet kokonaisuudesta hyvää palautetta, ja lauantain kansallinen saunapäivä on nostattanut kiinnostusta uudenlaisiin kotikylpylöihin. Esittelyalueella ihmiset ovat piipahtaneet oma-aloitteisesti saunaan sisään. Vielä kukaan ei kuitenkaan ole pulahtanut altaaseen, nauraa Kari Tiittanen Spaexpolta.

Spaexpo on pysyvä sauna- ja allasalan erikoisnäyttely Vantaalla, joka keskittyy hyvinvointiin kokonaisuutena. Spaexpossa kahdeksan alan valmistajaa ovat kaikki saman katon alla. Kyseessä on uudenlainen myyntinäyttely, jossa ihmiset pääsevät näkemään ratkaisuja kattavasti käytännössä.

Tekemisen lähtökohtana on muodostaa wellness-kokonaisuus, kertoo Tiittanen. Kodin kylpyläkeidas mahdollistaa koko perheen rentoutumisen yhdessä. Kokonaisuuden voivat muodostaa esimerkiksi automaattikosteuttava sauna ja vesihierontaominaisuudella varustettu ulkoallas. Tiittanen itse kertoo nauttivansa siitä, kun hän koko päivän työskentelyn ja ajamisen jälkeen pääsee nauttimaan vesihieronnasta luontomaisemassa.

Perinteisen, askeettisen saunatilan sijaan kotikylpylä voi olla ympärivuotinen keidas arjen keskellä. Paitsi omakotitalon pihaan, hyvinvointikeskus sopii myös vedettömälle tontille täydentämään luontokokemuksen. Toisaalta kylpykokonaisuus istuu hienosti vaikkapa Lapin upeisiin maisemiin. Suomessa vierailevat matkailijat ovatkin tykästyneet ylelliseen kokemukseen, johon kuuluvat pehmeät löylyt ja rentouttava kylpy revontulimaisemilla.

Spaexpossa kiinnitetään huomiota myös ekologisuuteen. Altaissa ekologista kestävyyttä painotetaan esimerkiksi pitämällä veden vaihtuvuus pienenä ja välttämällä luonnonvarojen tuhlaamista. Asuntomessuilla on ensimmäistä kertaa Suomessa esillä myös luonnonmukainen suolapuhdistusjärjestelmä. Innovatiivisen mekanismin avulla vähennetään kemikaalien käyttöä.

Valmistajien puukomposiittiterassit ovat lisäksi myrkyttömiä ja täysin sileitä, joten ne sopivat perheen pienimmillekin. Terassien kaikki materiaalit ovat kierrätettyjä, ja niiden huoltamiseen riittävät sellaiset kodin perustarpeet kuin pesuaine ja luuttu. Helppokäyttöisyys alusta alkaen on myös malttamattoman vihtojan ilo: kun saunaa tuova rekka on pihassa, olet tunnin päästä jo saunassa!

Artikkelikuvassa alkaen vasemmalta: Ilkka Korhonen, Jouko Vironen sekä Kari Tiittanen.