Tuusulan messukohteiden sisustuksessa on vahvasti esillä skandinaavisuus, mutta uniikilla ominaisuudella varustettuna.
Sisustussuunnittelija Malla Tapio kertoo, että kyseisellä tyylisuunta on kansainvälisestikin tunnistettu nimi “japandi”.
“Japandityylissä skandinaavinen harmonia kohtaa japanilaisen askeettisuuden ja tyylipuhtauden. Silleon ominaista harmonia, jossa vaalea värimaailma on yhdistettyy pehmeisiin luonnollisiin tummiin sävyihin. Selkeään arkkitehtuuriin tuodaan kontrastia irtokalusteiden pyöreillä “pesämäisillä muodoilla” ja tekstiilien tekstuureilla”, kuvailee Malla Tapio ja jatkaa, että kaikesta huokuu kodin tärkeys turvasatamana, jossa on hyvä olla.
Toinen sisustustrendi mikä nousee Tuusulassa esiin on ekologisuus.
“Nyt on kotimaisuus on arvossaan. Päästövapaat, turvalliset, jäljitettävän tuotannon tuotteet, ja pitkäikäiset laadukkaat tuotteet ovat nyt tärkeässä roolissa, kuten myös helppohoitoisuus ja huolettavuus.”
Puurakentamisen näkyy niin ulko kuin sisätiloissa, niin pinnoissa kuin tilanjakajinakin mm. rimoituksina.
“Erityisesti käsityön jälki saa nyt näkyä ja mittatilaustyöstä ollaan valmiita maksamaan”, lisää Malla Tapio vinkkilistaan mihin kannattaa kiinnittää huomiota Tuusulan kohteissa vierailtaessa.
MITÄ MIELENKIINTOISTA VOI NÄHDÄ ASUNTOMESSUILLA
1. JAPANDI-TYYLI eli skandinaavisuus yhdistettynä japanilaisellapelkistetyllätvistillä näkyy useissa kohteissa.
2. HARMONIA tuntuu kohteissa ja tuottaa turvallisuuden tunteita eli keinoin. Huomaa esimerkiksi pehmeä hiekalla taitettu värimaailma, pintojen ja elementtien vaaleus, tekstuurien tuoma vaihtelu, pyöreät pesämäiset muodot.
3. EKOLOGISUUS ja kotimaisuus ovat arvossaan. Päästövapaat, turvalliset, jäljitettävän tuotannon tuotteet, pitkäikäiset laadukkaat tuotteet, luonnonmateriaalit, helppohoitoisuus ja huolettavuus arjessa ovat tärkeitä valintoja. Lisäksi luonnonmateriaalit ovat löytäneet vahvan roolin sisustuksessa.
4. PUU NÄKYY niin rakennusmateriaalina kuin sisäpinnoissa, esimerkiksi hirsi-, clt-pinnat, lisätyt rimoitukset katossa ja tilanjakajina. Aidon käsityön jälki saa nyt näkyä ja siitä ollaan valmiita myös maksamaan.
5. YHDESSÄ JA ERIKSEEN elämisen toiveet näkyvät tilanjakamisen uusina ratkaisuina. Avokeittiöt ja saarekkeet ovat osa oleskelutilaa, liukuovet mahdollistavat tilojen yhdistämisten, atriumpihat, terassit ja isot ikkunat yhdistyvät oleskelutiloihin.
6. ETÄTYÖN ONNISTUMINEN tehdään mahdolliseksi muuntuvilla tilajaoilla, mutta myös huonekalujen muokattavuudella ja joustavalla lisättävyydellä.
7. HUONEKORKEUS on lisännyt akustisten elementtien tarvetta. Sisäkatosta tullut huomioitava sisustuselementti.
8. HUONEKALUT ovat selkeästi keventyneet tänä vuonna. Ruokapöydät eivät ole enää koko huoneiston keskipisteenä. Pyöreät ja soikeat muodot ovat korvanneet isot jykevät pöydät. Isoja kulmasohvia on yhä vähemmän, siirreltävyys ja muokattavuus tärkeää huonekaluvalinnoissa.
9. PORTAISTAon tullut veistoksellisiaja sisustuksellisia yksityiskohtia.
10 KEITTIÖT ovat siirtymässä avokeittiöistä “nurkka-kulma” keittiöiksi eli ns. i-keittiöiksi , joissa ei ole saareketta. Tästä trendistä esimerkkejä jo parissa kohteessa (Sievitalo ja Honkahuomen).
11. TAKKOJA JA KYLPYAMMEITAon merkittävästi vähemmän. Sen sijaan tilaa on annettupäivittäin tarvittaviin asioihin. Myös spa-osastot ja saunat on pienentyneet. Lauderatkaisut ovat kuitenkin tärkeä osa sisustuksia.
12. VALAISTUKSEENja arkeahelpottavaan tekniikkaan on kiinnitetty erityisen paljon huomiota, esimerkiksi ääniohjattavat verhot korkeassa tilassa (Esimerkkinä tästä messukohde Duplio B)
13. ULKOTILOJENluonnollinen jatkumo sisätiloihinkorostuu, ja terassineliöt hyödynnetään myös oleskeluun ja arkeen.
Lisätietoja: [email protected]