Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki paljasti suosikkinsa Asuntomessuilta

Rasinmäki erityisen ylpeä rantarakentamisesta ja pohjalaisesta asenteesta

Asuntomessut Seinäjoella ovat olleet käynnissä viikon ajan. Viisi vuotta sitten alkanut messuprojekti on ollut Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäen mielestä nappisuoritus ja ajoitukseltaan nyt käynnissä olevat messut eivät olisi voineet osua parempaan kohtaan.

– Asuntomessut toimivat lähtölaukauksena Seinäjoen asuinalueiden täydennysrakentamiseen ja keskustan kehittämiseen. Messualue toimii malliesimerkkinä hyvästä asuinalueesta ja loppuun asti tehdystä rakentamisesta, Rasinmäki toteaa.

Hän muistelee yllättyneensä positiivisesti messualueen hyvästä tonttikysynnästä. Käytännössä lähes kaikilla taloilla on jo asukkaat ja messujen jälkeen alueelle muuttaa parisataa henkeä.

– Kysyntä jatkuu myös messujen jälkeen. Alueen rakentamisesta jatketaan ja olen erityisen ylpeä tästä rantarakentamisesta, joka on saatu aikaiseksi hyvässä yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa.

Puurakentaminen ja puun ja kiven yhdistäminen ovat erityisesti kaupunginjohtajan mieleen. Niistä mielenkiintoisimpina esimerkkeinä Rasinmäki nostaa esille puukerrostalo Mäihän messukohteet 2-4 sekä sympaattisen pientalon, Kotolan, messukohde 5.

– Kyllä yksi suosikkikohteistani on hauska pieni omakotitalo Kotola tuolla alueen laidalla, Rasinmäki paljastaa.

Asuntomessuilla Seinäjoella on yhteensä 43 messukohdetta. Muut suosikkinsa kaupunginjohtaja löytää messujen pohjalaiskorttelista ja suurin ylpeydenaihe on messukohde 20, Riihi.

– Riihi, joka paloi maan tasalle alkuvuodesta, on kyllä loistava esimerkki siitä asenteesta ja mentaliteetista, joka täällä Pohjanmaalla on. Talo saatiin nopeasti rakennettua uudelleen ja on nyt avannut ovensa tuhansille messuvieraille kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, Rasinmäki iloitsee.

JORMA RASINMÄEN VINKIT MESSUVIERAILUUN

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki kokosi vielä pienen vinkkilistan asuntomessuvierailuun:

  1. Hanki lippusi etukäteen, näin vältät jonot messuportilla ja varmistat paikkasi Suomen suurimassa tapahtumassa.
  2. Tutustu ennakkoon muutamaan tärppiin tai valitse valmis reitti kokoomistamme teemareiteistä www.vanha.asuntomessut.fi
  3. Ota kaveri tai naapuri mukaan – messuja on mukavampi kiertää porukalla hyvässä seurassa.
  4. Laita hyvät kengät jalkaan – 43 kohdetta ja 14 hehtaaria kierreltävänä.
  5. Lähde Asuntomessuille pian – Etelä-Pohjanmaan ensimmäiset Asuntomessut ovat nyt käynnissä. Messuilla on lapsiparkki, ravintoloita, kahviloita ja paljon ostosmahdollisuuksia.

BONUSVINKKI lähialueiden asukkaille: Hanki messujen Isäntäkortti, joka toimii kausikorttinasi tämän vuoden messuille ja pääset käymään messuilla niin monta kertaa kuin haluat. Isäntäkortti maksaa 52 euroa, eli jo kolmas messuvierailu maksaa korttia takaisin!  Messujen Isäntäkortilla rajaton sisäänpääsy koko messujen ajan 8.7.-7.8.2016! Kortti maksaa 52 euroa, eli jo kolmas messuvierailu maksaa korttia takaisin. Isäntäkortin voi ostaa vain messuilta ja sitä myydään tehostetusti ensi viikonlopun ajan messujen lippukassalta 4. Lisätietoja: www.vanha.asuntomessut.fi

Liput Suomen suurimpaan asumisen tapahtumaan netistä!

Nappula_ostaliput