Saunamaailman saloja rantaraitti täynnä

Loma-asuntomessuilla esitellään todellinen saunamaailma. Messualueen rantaraitti on täynnä erilaisia saunaratkaisuja – perinteisestä uusiin innovaatioihin tutuista materiaaleista jopa uusissa kuoseissa. Uusien saunojen tuoksu suorastaan kutsuu lauteille – niilläkin on näillä messuilla monia uusia muotoja.


Elokuun puolivälissä myyntiin tuleva lasisauna, Olokolo, houkuttelee messukävijää ensin erikoisella ulkomuodollaan. Lähes kananmunan muotoinen sauna on saanut messuvieraiden hymyt korviin jo kaukaa:
– Näyttää aika julkiselta saunalta, kommentoi itseään ”muuan Jussi Savolaiseksi” nimittänyt messujen miesvieras.
– Oikeasti kaikkiin ikkunoihin saa kyllä halutessaan verhot, kuittaa yhtä iloisesti joutsenolainen Milja Laivamaa, joka on saanut kesäpestin messuilta perhetuttujen kautta kontiolaiselta yritykseltä.
Milja kertoo saunan kiinnostaneen kovasti messukävijöitä ja hintaa on kyselty kovasti, mutta siihen ei vielä pystytä vastaamaan. Tässä saunassa perinteisiä lauteita ei nähdä, vaan rennot riipputuolit takaavat uudenlaisen rentouttavan löylynautinnon.Saunamaailman kaikkiaan 16 erillissaunaan lukeutuu muun muassa perinteinen savusauna, uusi innovatiivinen puuharkkosauna, kivisauna ja perinnesauna suoraan Pyhännän paikallisesta puusta, haavasta.
– Perinnesauna koostuu perinteisestä kotimaisesta puusta, tuppeen sahatusta laudasta ja perinteisistä lauteista, hyvästä ilmankierrosta ja kiukaan löylyominaisuudet huomioituna, kertoo Salvoksen Reino Ylönen sen perinteisimmästä perinteisen saunan ominaisuuksista.
Saunamaailmassa on myös runsaasti näytteilleasettajia kylpytynnyriuutuuksista ja laitureista aina saunatekstiileihin ja -terapiatuotteisiin.
Elämyksellisenä kokemuksena messujen ahkera kävijä voi vaikkapa virkistää jalkansa terapiakylvyllä Rantaraitin varrella. Samasta pisteestä saa monipuolisesti tietoa saunomisessa hyödynnettävistä luonnon kasveista ja erilaisista terapiatuotteista.