Sauna kiven sisällä: Mysteeri paljastui viimein Ville Haapasalolle Mikkelin Asuntomessuilla

kivisauna-1Näyttelijä Ville Haapasalo tilasi muotoilu- ja kynäruiskutaiteilija Kimmo Takarautiolta teoksen mökilleen, jolla hän voi yllättää sekä kotimaiset että kansainväliset vieraat. Kimmo pyysi avuksi Suomen parhaan saunatoimijan Salvoksen, jonka kanssa kivisaunasta tuli valmis tuote.

Takaraution edellinen projekti, maailman suurin jättikokoinen poro, toimitettiin Jounin kaupalle Äkäslompoloon toukokuussa. Kivisaunassa yhdistyvät Salvoksen vahva saunaosaaminen ja perisuomalaisen siirtolohkareen ulkomuoto. Kivisauna paljastettiin Villelle Mikkelin asuntomessujen mediapäivänä 13.7.2017.

– Saunassa käytetyt ratkaisut ovat kaikki viimeisen päälle. Löylynkierto ja ilmanvaihto, perustukset, sisustus, ulkonäkö ja hinta. Kaikki kondiksessa, hämmästelee Ville Haapasalo uunituoreen saunan ympärillä.

– Saunan haapasisus on rakennettu puhtaasti käsityönä 1800 -luvun perisuomalaiseen tyyliin, laadusta tinkimättä Pyhännällä Salvoksen tehtaalla, kertoo Salvoksen toimitusjohtaja Joni Koskelo.

– Pitkä ja antoisa projekti, paljon työtunteja takana. Tämä on ehdottomasti merkittävin ja mielenkiintoisin teos urallani. Mukava kun Ville tykkäsi, nyt on helpottunut olo, kertoo taiteilija Kimmo Takarautio.

– En olisi ikinä arvannut lopputulosta, pää on vieläkin ihan pyörällä. Aivan mahtava tuote, odotan jo innolla löylyihin pääsyä, jatkaa Haapasalo. Salvos aloittaa kivisaunan myynnin uudessa verkkokaupassaan tänään ja Ville Haapasalo toimii kivisaunan myynnin edistäjänä.

Kivisaunan myyntihinta on 18 600€ + toimitus perille. Tuote myydään löylyvalmiina ja toimitusaika on 1-4kk riippuen kysynnästä. Kolmikko suunnittelee kivisaunalla maailmanvalloitusta. Mediapäivänä kiinnostusta tuli muun muassa Englannista sekä Kanadasta asti.

– Uskon, että Kivisaunalla on loistava tulevaisuus maailmalla. Katsotaan, miten tuoteperhe laajenee vielä tulevaisuudessa, päättää Koskelo.

Kivisauna on nähtävillä koko asuntomessujen ajan Salvoksen / Pihatukun osastolla Ua11.

Lisätietoja: Joni Koskelo 040 511 9121, toimitusjohtaja Salvos Finland Oy Kimmo Takarautio 0400 583 577, yrittäjä Design Kimmo Takarautio Oy Ville Haapasalo 040 512 1022 www.pihatukku.fi/kivisauna Kivisaunan lanseerausvideo 13.7.2017 www.facebook.com/mysteeriarvonta Mikkelin asuntomessut osasto Ua11