Saariston mökeistä tehdään sähköntuottajia – Enefitin Mökkisähköt esittelyssä Asuntomessuilla

Yhä useampi saariston mökkiläinen sähköistää kesäasuntonsa oman sähköntuotannon avulla. Aurinkosähköön kannustaa tekniikan kehitys ja huoli ympäristöstä. Enefitin uuteen ympäristöystävälliseen ja omavaraiseen Mökkisähköt-palveluun pääsee tutustumaan Asuntomessuilla.

Jopa 54 000 Suomen kesämökeistä on sähköttömiä, mutta tänä kesänä yhä useampi näistä mökeistä saa sähköt. Varsinkin sukupolvenvaihdoksen jälkeen uudet omistajat toivovat mökiltään nykyaikaista varustelutasoa. Teknologian kehitys on tehnyt sähkönsaannin helpommaksi myös saaristossa, joka on aiemmin ollut sähköverkoston ulottumattomissa.

– Nykyaikaiset järjestelmät tekevät omavaraisesta sähköntuotannosta helppoa. Suomenkin ympäristössä auringosta saadaan riittävästi energiaa mukavaan asumiseen, sanoo sähköyhtiö Enefitin toimitusjohtaja Ville Pentti.

Trendit nopeuttavat kehitystä

Viime aikoina Suomessa on kasvanut kiinnostus ympäristöasioihin, ja sen myötä myös aurinkosähkö kiinnostaa mökkiläisiä yhä enemmän. Kun samaan aikaan yhä useammat asiat potkulaudoista matkakaiuttimiin sähköistyvät, tarvitaan myös kesänviettopaikalla entistä enemmän sähköä.

– Yksittäisillä aurinkopaneeleilla mökkiläiset ovat jo kauan ladanneet puhelimiaan. Nykyaikaiset ratkaisut tuovat kuitenkin mökille sähköverkon mukavuuden ja suuret akustot, jotka mahdollistavat rennomman sähkönkäytön. Kulutusta ja aurinkopaneelien lataaman akuston varausta on helppo tarkkailla mobiilisovelluksella, Pentti kertoo.

Jos mökillä oleskellaan myös talvella, voidaan kokonaisuuteen lisätä hiljainen, akun kanssa automatiikalla toimiva generaattori. Näin mökistä tulee moderni, ympärivuotiseen käyttöön soveltuva vapaa-ajan asunto. 

Omavaraisuus voi kannattaa taloudellisesti

Erityisen kiinnostuneita uusista omavaraisista sähköratkaisuista ovat saaristossa mökkeilevät. Heille sähköjen vetäminen mökille on tähän asti voinut olla taloudellisesti mahdotonta. Omavarainen sähköjärjestelmä voi monessa paikassa olla kustannuksiltaan järkevin ratkaisu.

– Esimerkiksi Enefitin Mökkisähköt-ratkaisu vapauttaa käyttäjänsä sähkön siirtomaksuista ja niiden hintojen muutoksista. Se on siis pidemmällä aikavälillä kustannustehokas tapa hankkia sähköt esimerkiksi vapaa-ajan asunnolle, Pentti sanoo.

Mökkisähköihin voi tutustua Kouvolan Asuntomessuilla näyttelyhallissa sijaitsevalla Enefit-ständillä. Sekä näyttelyhallissa että ulkoalueella Ua5 sijaitsevalla Enefit-ständillä voi lisäksi käydä päivittämässä kodin sähkösopimuksen 100 % vihreään vaihtoehtoon messujen parhain tarjouksin.

Lisätietoja:

Ville Pentti, toimitusjohtaja, Enefit Oy
040 591 9779
[email protected]

Enefit on Eesti Energian suomalainen tytäryhtiö, joka myy uusiutuvaa energiaa Suomen kuluttajamarkkinoilla. Sähkösopimuksen lisäksi Enefit tarjoaa kuluttajille sähkön kulutusseurantaan soveltuvan mobiiliapplikaation. Lue lisää Enefitistä osoitteessa enefit.fi ja Mökkisähköistä osoitteessa enefit.fi/mokkisahkot.

Eesti Energia on energiakonserni, joka koostuu yli 20 yhtiöstä ja työllistää yli 5800 henkilöä. Eesti Energia on suurin energiatuottaja Baltian maissa. Eesti Energia tuottaa sähköä öljyliuskeesta, tuulesta, vedestä, biomassasta ja kaatopaikkajätteestä. Viron lisäksi yhtiö toimii myös Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa, Jordaniassa ja Yhdysvalloissa. Eesti Energia tarjoaa myös laajan valikoiman teknologiaratkaisuja energia- ja teollisuusalalla, ja se on Viron suurin jakeluverkonhaltija.