Rouva Jenni Haukion avaussanat asuntomessuvieraille: ”Heittäytykää ja rakastukaa”

Presidenttipari tutustumassa Porin messualueella sijaitsevaan Pilkkeen tiedepäiväkoti Välkkeeseen. Kuvassa etualalla myös Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Järjestyksessään 49. Asuntomessut avattiin yleisölle tänään torstaina Porin Karjarannassa. Tapahtuman suojelija rouva Jenni Haukio iloitsi Asuntomessujen avajaisissa siitä, kuinka vanha teollisuusalue sai messurakentamisen myötä uuden elämän. Kolmannen sukupolven porilainen, rouva Jenni Haukio, piti kauniin ja mielenkiintoisen puheen Asuntomessujen avajaisissa. Erityisesti kodin ja kotipaikkakunnan merkitys nousi esille Haukion avaussanoissa.

Rouva Jenni Haukio totesi avaussanoissaan, että ihmisen kokoinen Pori tarjoaa myös uudella Karjarannan asuinalueella virikkeellisen ympäristön elää. Vapaa-ajanvieton ja harrastamisen mahdollisuudet tarjoutuvat asukkaalle jo kotiovelta. Haukio kertoi tutustuneensa messualueeseen vesiltä käsin jo rakentamisvaiheessa – meloessaan puolisonsa kanssa Raumanjuopaa pitkin.

”Asumisen tulevaisuus on täällä Karjarannassa kaikkien tutustuttavana, tarkasteltavana ja inspiraation lähteenä – malliesimerkkinä niistä rakentamisen ja asumisen nykyteknologioista, jotka tekevät arjestamme vaivattomampaa ja elämänmuodostamme kestävämpää”.

Rouva Haukio toi esille kodin merkityksen. ”Koti on paljon enemmän kuin asunto, se on elämän keskuspaikka, turvasatama ja tukikohta”, muotoili Haukio. ”Poriin on hyvä perustaa koko elämänmittainen koti”.

Asuntomessut Porissa -tapahtuman virallisena teemana toimii tänä vuonna ”Asuminen läpi ihmiselämän”. Teema on näkynyt alueella jo rakentamisvaiheessa. Rivitalon, 28 pientalon ja korjausrakentamisen kohteen lisäksi alueelle on syntynyt palveluja – tiedepäiväkoti sadalle lapselle ja palvelukoti senioreille.

”34 kohdetta esittelevät luovia ja edistyksellisiä toteutuksia erilaisten asujien erilaisiin tarpeisiin perheen perheen nelijalkaisia ystäviä unohtamatta. Asuntomessuasukkaille on luvassa häkellyttävän hauskoja hetkiä uusien naapureidensa parissa”, toi Haukio esille puheessaan porilaisuudesta ja paikallisten erityspiirteistä.

Lopussa Rouva Haukio kertoi kunniastaan toimia tapahtuman suojelijana. ”Toivotan kaikille kävijöille asuntomessuhetkiä, joista porilaisten ennakkoluuloton kekseliäisyys ja syvältä kumpuava elämänilo tekevät takuuvarmasti ainutkertaisen elämyksellisiä. Kaupungin virallista ohjetta mukaillen älkää siis pelätkö vaan heittäytykää ja rakastukaa.”

 

Katso koko avajaistilaisuuden lähetys MTV:n Katsomosta.