Rockmuusikko Sipe Santapukki on messukonkari

Tänään 6.8. Asuntomessuilla vieraillut Apulannan rumpali Sipe Santapukki on saanut paljon hyviä vinkkejä asuntomessuvierailuilta vuosien varrelta. Messuille oli lähdettävä viikon ainoana vapaapäivänä, vaikka kierros jäikin valitettavan lyhyeksi.

– Viime vuonna Kokkolassa en käynyt, mutta muuten on kyllä tullut messuilla kierreltyä. Täältä saa hyviä vinkkejä, ja messuilla käymisestä on hyötyä, kun itse rakentaa. Tänne kannattaa kuitenkin varata paljon aikaa, Santapukki vihjaa.

Talon rakennusprojekti on tuttu kokemus: Santapukki on rakentanut kuuluisan arkkitehti Eric Lloyd Wrightin suunnitelman ekotalon Heinolaan. Oman talon rakentamista hän pitää hienona kokemuksena.

– Talon rakentaminen opettaa paljon. Näin jälkiviisaana voin sanoa, että hermoja olisi säästynyt, jos olisin tehnyt joitain asioita toisin. Mutta oli se hieno asia elämässä. Sain paljon uusia tuttavuuksia, ja etenkin ystävystyminen talon arkkitehdin kanssa teki kokemuksesta erittäin upean, mies kertoo.

Lyhyestä messuvierailusta huolimatta muutama kohde jäi erityisesti mieleen.

– Täällä on paljon mielenkiintoisia taloja. Esimerkiksi Villa Ilo oli todella hieno ja pidin etenkin kohteesta 34, Passiivikivitalo Idealista, ja sen iso terassista, Santapukki toteaa.

Apulannan keikkakalenteri osoittaa rockmuusikon loppukesän olevan kiireistä aikaa. Tällä viikolla Apulannan voi nähdä Eurassa, Kouvolassa ja Hyvinkäällä ja viikonloppuna Helsingissä, Lahdessa ja Ylöjärvellä.

Asuntomessut Tampereella avoinna 12.8. asti joka päivä klo 10-18.

Juttuun liittyvä kuva Sipe Santapukista löytyy Asuntomessujen verkkosivuilta osoitteesta https://vanha.asuntomessut.fi/image-gallery/246