Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio haki Asuntomessuilta ideoita oman messutalonsa pihaan

Valkeakosken asuntomessualueelle oman talonsa rakennuttanut ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio vieraili maanantaina 23.7. Asuntomessuilla Tampereen Vuoreksessa.

– Olen ensimmäistä kertaa Asuntomessuilla Valkeakosken jälkeen. En ole rakentamassa tai vaihtamassa sisustusta, mutta pihahommia pitää vielä tehdä. Löysin täältä hienoja yksityiskohtia, ja erityisesti Lammi-Kivitalo Villa Hessen hyvännäköisen aita jäi mieleen. Yleisesti ottaen messutalojen linja on Tampereella hieman modernimpi kuin Valkeakoskella, Kallio pohtii.

Valkeakoskella Asuntomessut järjestettiin vuonna 2009. Kallion 400-neliöinen kartanomainen Lapilli-talo valittiin messujen parhaaksi, ja hyvin tyytyväinen ratamoottoripyöräilijä on itsekin taloonsa.

– Talosta tuli sen näköinen kuin ajattelinkin, mitään en olisi tehnyt sen suhteen toisin, Kallio kertoo.

Mika Kallio on paljon reissun päällä maaliskuusta marraskuuhun kestävän Moto GP -kauden aikana, mutta talvisin hän ehtii viettää enemmän aikaa Valkeakosken-talossa.

Moto2-luokassa kilpailevalla Kalliolle on nyt muutaman viikon tauko. Työnsä vuoksi paljon matkusteleva ratamoottoripyöräilijä pyrkii viettämään lomansa rauhassa kotiseudulla. Keskiviikkona Kallio käy pyörähtämässä Helsingissä esittelemässä Batman-elokuvassa esiintyvää moottoripyörää, Batpodia.