Rakas ja raskas rakennusvuosi huipentuu messukotiin muuttoon

-Raksa, raksa, aina vain raksa, huokaisee rakentajaperheen tytär ”Mistä on omat talo tehty” –kirjassa. Kirja kuvaa elävästi rakennusajan ilon hetkiä ja uupumuksen kyyneleitä, riittämättömyyden aallonpohjia ja onnistumisen iloja.


Samantyyppisiä tunnelmia on myös Hyvinkään messuperheillä, joiden rakennusvuosi huipentuu ensi viikkoon, kun perheet pääsevät muuttamaan omiin koteihinsa.


Kimara Aurinkorinteen (kohde 6) Charlotta Lindroos ja Petteri Rantasalo odottavat hyvillä mielin muuttoa.


-Vaikka vuoteen on mahtunut hankalia ja raskaitakin hetkiä, nyt jälkeenpäin niitä ei enää muistele vaan on todella hieno päästä kotiin, Petteri Rantasalo kertoo.


Pariskunta pääsee heti ensitöikseen valmistelemaan juhlia, kun neliviikkoisen poikavauvan ristiäisiä vietetään kuun lopussa.


-Onneksi meidän ei tarvitse järkkäillä juhlia väsyneinä, sillä vauva on nukkunut mainiosti ja vauvaperheen arki on lähtenyt muutenkin mukavasti käyntiin.


Kivenherran (kohde 21) pariskunta Pia ja Kimmo Saharinen ovat yrityksensä kautta kokeneita rakentajia.


-Siitä huolimatta en osannut varautua siihen, miten paljon esimerkiksi paperitöihin kului aikaa. Eräänäkin iltana ennen nukkumaan menoa oli vastattava vielä 47 sähköpostiin. Lisäksi aikataulu toi oman paineensa projektiin. Viimeistelytöihin olisi saanut upotettua työtunteja vaikka miten paljon, Pia Saharinen toteaa.


Lopputuloksena on kuitenkin unelmien koti, joka kruunaa vaivannäön. Perheen tytöt odottavat innokkaasti oman asuinkerroksensa, varsinaisen lasten valtakunnan, käyttöä. Tyttöjä tervehtivät siellä itse suunniteltujen viidakko- ja Angry Birds -huoneiden pehmoeläimet.


Messurakentamisen hyvä puoli on se, että talo on kokonaan valmis, kun siihen pääsee muuttamaan. Lisäksi koko alue on viimeistelty puisto- ja katualueita myöten, eikä naapurustosta kuulu häiritseviä rakentamisen ääniä.


Messualueen perheet ovat tutustuneet toisiinsa hyvin rakennusvuoden aikana ja saaneet toisistaan hyviä ystäviä. Edessä on syksyn pimetessä monta mukavaa tupari-iltaa.


Lisätietoja:


Viestintäpäällikkö Sari-Leena Humppi, Hyvinkään kaupunki, [email protected],
p. 040 754 8901