Pysäköinninohjaus urheiluseuroille Asuntomessukesänä

Kahdeksan mikkeliläistä urheiluseuraa yhdistävät voimansa vastatakseen pysäköinninohjauksesta asuntomessuilla Mikkelissä kesällä 2017.

Kaupungin keväällä 2016 järjestämän infotilaisuuden päätteeksi nähtiin, että kukaan seura ei voinut yksin lähteä tarjoamaan talkoovoimin pyöritettävää pysäköinninohjausta. Työvoimatarpeen lisäksi lisäpaineita aiheutti messuajankohta, sillä monen seuran toiminta on aktiivisimmillaan juuri kesäaikaan. Useat seurat tekevät tuolloin talkootöitä myös muissa tapahtumissa.

Yhteistyölle oli siis tarvetta, joten urheiluseurat lähtivät neuvottelemaan sopimuksesta talkoo- ja vapaaehtoistoimintahankkeen Yhdessä Enemmän! johdolla.

Lopputulemana Mikkelin kaupunki päätyi tekemään sopimuksen mikkeliläisten urheiluseurojen yhteenliittymän kanssa. Sopimuksen allekirjoitti Mikkelin Kilpa-Veikot ry. mutta yhteistyössä on mukana 7 muutakin yhdistystä. Muut mukana olevat yhdistykset ovat Mikkelin Hiihtäjät ry, Mikkelin Kissat ry, Mikkelin Urheiluautoilijat ry, Lahnaniemen Erä ry, Mikkelin-Pekkolan Eränkävijät ry, Someen Erä-ässät ry ja Suur-Savon Beagle ry.

Yhdessä Enemmän! hankkeen projektipäällikkö Emmi Nykänen iloitsee sopimuksesta.

”Kaikilla mukaan lähteneillä urheiluseuroilla on paljon kokemusta suurien tapahtumien liikenteenohjauksesta. Lisäksi urheiluseurat ovat paikallisia toimijoita, joten he tuntevat Mikkelin ja osaavat näin ollen opastaa ja neuvoa messuvieraita tarvittaessa. On mahtavaa, että tämänkaltaista yhteistyötä voidaan tehdä paikallisissa seuroissa”, Nykänen toteaa.

Jokaisella mukaan lähteneellä urheiluseuralla on omat talkoopäivät, joina seura hoitaa liikenteenohjauksen. Jokaiselle seuralle tulee näin ollen 3-5 liikenteenohjauspäivää messujen aikana.

Yhdessä Enemmän! hankkeen kautta kuka vaan voi ilmoittautua mukaan talkoolaiseksi. Hanke myös huolehtii talkooväen riittävästä kouluttamisesta. Jokaisessa liikenteenohjausvuorossa tulee olla vähintään yksi tieturvakortillinen ja järjestyksenvalvojakortillinen talkoolainen.

Sopimus koskee asuntomessuaikaista asiakaspaikoituksen pysäköinninohjausta. Asuntomessut järjestetään Mikkelissä 14.7.–13.8.2017. Henkilöautojen lisäksi messuaikaisella paikoitusalueella tulee olemaan tilaa linja-autoille, asuntovaunuille ja moottoripyörille.

Lisätiedot:

Mikkelin asuntomessutoimisto
projektipäällikkö
Heikki Manninen
puh. 044 794 5235
[email protected]

Yhdessä Enemmän – hanke
Emmi Nykänen
puh. 044 350 9547
[email protected]