Porin Asuntomessujen rakennustekninen mallikohde valittu

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati on valinnut Porin asuntomessualueella rakennusteknisesti onnistuneesti toteutetuksi kohteeksi talon numero 24 ”As Oy Porin Villa Sunin”.

Tämän vuoden valinta on valoisa paritalokohde, jonka selkeä ulkomuoto sai kiitosta. Talon suuret lasipinnat tuovat valoa ja avaruutta sisätiloi­hin sekä lisäävät tilantuntua. Rakentaja on rakennusalan ammattilainen, joka halusi itselleen toimivan ja käytännöllisen pohjaratkaisun.

Rakennuttaja Jari Rintamäen tarkoituksena oli rakentaa moderni ja nykytarpeeseen mahdollisimman hyvin soveltuvan koti. Paritalo on suunniteltu siten, että aikuisella lapsella on ”oma koti” samassa taloyhteisössä omine sisäänkäynteineen.

”Rakennustekninen laatu kulkee käsi kädessä sen kanssa, että koti huomioi ihmiselämän eri vaiheet. Väliaikaisratkaisujen sijaan luodaan kestävyyttä”, toteaa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Raati arvosti valinnassa sitä, että talo erottui rakennusteknisesti muista alueen taloista. Paritalo on taitavasti suunniteltu ja rakentamisen viimeistelyyn on panostettu. Talon pohjaratkaisu oli valitsijoiden mieleen, lopputulos on varsin asumismyönteinen.

Rakennuttaja on vahvasti tiennyt mitä haluaa, ja talosta on syntynyt rakennuttajansa näköinen koti. Tiloja on selvästi mietitty käytön kannalta, jonka lisäksi suunnittelussa on huomioitu oivasti hyvät tekniset ratkaisut.

”Kun ajatus pohjaratkaisusta oli selvä, loppu oli helppo toteuttaa. Mielestäni talostamme tuli viihtyisä”, Jari Rintamäki tiivistää urakkaansa.

Mallikohteen valinta perustuu RKL:n rakennusasiantuntemukseen ja pitkäaikaiseen yhteistyöhön Suomen Asuntomessujen kanssa. Yhtenä raadin perusteena oli se, että kohde on nimenomaan rakennusteknisesti hyvin suunniteltu ja toteutettu.

RKL haluaa edistää suomalaista laadukasta rakentamista. Kohteen viimeistely on kokonaisuudessaan huippuluokkaa.

”Valinta on aina haastava. Myös tänä vuonna Porin kaupunkialueella on kaikkiaan useita hienosti toteutettuja kohteita. Tällä kertaa valinnan painotuksessa on kiinnitetty huomiota talon käytettävyyteen, sen hyvään tekniseen toteutukseen”, RKL:n puheenjohtaja Ari Autio kertaa valintaprosessia.

Mallikohde on yleisön vierailtavissa Asuntomessuilla Porin Karjarannassa 5. elokuuta saakka.

Kohteiden valintaraatiin kuuluivat:
Puheenjohtajana rkm Ari Autio, RKL:n puheenjohtaja

Jäseninä rkm Juhani Kukkakorpi, RKL:n II puheenjohtaja
Jäseninä rkm Jukka Lintunen, RKL:n III puheenjohtaja
Sihteerinä RI Hannu Järveläinen, RKL:n toimitusjohtaja

Lisätietoja:
RKL:n toimitusjohtaja Hannu Järveläinen, puh. 040 210 747.