Porin Asuntomessualueen läheisyyteen sijoittuvan muraalin luonnokset valmiit – vaikuta valintaan

muraaliluonnokset

Karjarannan Asuntomessualueen viereiseen teollisuushallin päätyyn toteutettavaksi suunnitellun muraalin eli seinämaalauksen luonnokset ovat valmiit. Portfolionsa taidetoimikunnalle lähetti määräaikaan mennessä 42 taiteilijaa, joista taidetoimikunta valitsi kolme finalistia ideoimaan oman ehdotuksensa tulevasta muraalista.

Luonnoksia pyydettiin Essi Ruuskaselta, Jukka Hakaselta ja espanjalaiselta Brilloysabor Studiolta. Nyt kolme taiteilijaa on tehnyt neljä luonnosehdotusta Karjarannan seinämaalaukseksi.

– Kaikki neljä ehdotusta ovat toteuttamiskelpoisia. Voidaan olla jo nyt tyytyväisiä, koska muraalista tulee näyttävä ja alueen henkeä positiivisella tavalla korostava, kertoo taidetoimikunnan välityshenkilö Marjo Heino.

– Olen erittäin tyytyväinen ehdotusten tasoon ja iloinen, että kaupungin asema seinämaalausten edelläkävijänä vahvistuu, sanoo Asuntomessut Porissa 2018 –projektipäällikkö Kari-Matti Haapala.

Luonnoksiin ja niiden taustalla vaikuttaviin ideoihin voi tutustua taiteilijoiden tekemien videoiden ja kuvien perusteella. Alueen tulevia asukkaita ja kaupunkilaisia halutaan innostaa vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä ja arvioimaan luonnoksia taidetoimikunnan päätöksenteon tueksi. Luonnoksia voi kommentoida keskiviikkoon 28.2 saakka osoitteessa: vanha.asuntomessut.fi/karjarannan-seinamaalaus.

Taidetoimikunta tekee päätöksen toteutettavasta muraalista 12.3.2018.