Porilaisuus, naapurit, tulevaisuus ja hyvä arki – näistä on ensi kesän Asuntomessut Porissa tehty

Asuntomessuilla Porissa ylistetään porilaisuutta, naapureita, tulevaisuuden asumista ja sujuvaa arkea. Kaikki kiteytyy hyvään asumiseen läpi ihmiselämän. Ensi kesänä yhteisöllisyys näkyy myös kahden ison naapurin kesken, kun Asuntomessut ja SuomiAreena nostavat yhteistyönsä uudelle tasolle.
Asuntomessut Porissa 2018 -tapahtuman teemaviikot ovat Porilaisten viikko (9.7.-15.7.), Naapureiden viikko (16.7.-22.7.), Tulevaisuusviikko (23.7.-29.7.) ja Hyvän arjen viikko (30.7.-5.8.). Teemat nousevat esiin paikallisen identiteetin sekä parhaillaan rakentuvan messualueen ominaisuuksista.
– Poriin rakentuu asuinalue, jossa voi elää vauvasta vaariin. Alueen palvelut ja vanhalle teollisuusalueelle nouseva asuinympäristö mahdollistavat monipuolisen elämän tiiviissä naapurustossa. Teemaviikkojen myötä syvennämme hyvän asumisen elementtejä yhdessä laajan yhteistyöverkostomme kanssa. Viime kesänä Mikkelissä asumisen teemoja syventäneet viikkotason teemat toimivat erinomaisesti ja nyt näiden oppien pohjalta synnytämme Poriin entistäkin kiinnostavampia puheenaiheita ja keskusteluja asumisesta ja asukkaiden hyvinvoinnista, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.
Tänä kesänä asumisen keskustelut laajenevat entisestään messuporttien ulkopuolelle SuomiAreena-yhteistyön myötä. Porissa yhteistyö SuomiAreenan kanssa on erityisen vahva. Naapurien viikolla, samaan aikaan kun SuomiAreena on kaupungissa käynnissä, syvennytään asumisen eri aiheisiin uudella keskustelusarjalla, joka tarkastelee asumista monesta eri näkökulmasta.
– Heinäkuu on Porissa oikea tapahtumien superkuukausi, kun samaan aikaan on käynnissä Asuntomessujen lisäksi Pori Jazz ja SuomiAreena. SuomiAreena näkyy ja kuuluu messualueella. Itse messuilla nähdään kaksi SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelua, joista ensimmäinen käydään heti avajaispäivänä perjantaina 6.7.2018. Tämän lisäksi Asuntomessut on mukana näkyvästi SuomiAreena-viikolla, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri kertoo.
Osapuolten tiiviin yhteistyön myötä SuomiAreenassa nähdään uudenlainen keskustelusarja nimeltään Asumisen tunti < 3 Asuntomessut.

– SuomiAreenan jokaisena päivänä on tunnin mittainen keskustelu asumiseen liittyen. Keskustelusarjassa on mukana useita järjestäjätahoja, jotka nostavat asumisen ajankohtaisia aiheita esille keskusteluissaan. Nämä keskustelut striimataan ja niitä voi seurata livenä myös asuntomessualueelta isojen näyttöjen välityksellä. On hienoa, että pääsemme näkymään toistemme tapahtumissa ja tuomaan näin lisäarvoa kävijöillemme, iloitsee SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto.
Porissa ensi kesää odotetaan jo innolla ja valmistautuminen on hyvässä vaiheessa.
– Poriin odotetaan tapahtumien myötä valtavasti kävijöitä, mihin tietysti varaudutaan jo nyt. Kiinnitämme huomiota etenkin tilapäisen majoituskapasiteetin luomiseen sekä siihen, että Porissa riittää kävijöille tekemistä. Haluamme varmistaa, että Porissa viihdytään, kertoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.
Porissa nähdään uniikki, kaupunkirakennetta tukeva ja sijainniltaan erinomainen messualue. Alueen rakentaminen etenee ja useimmissa kohteissa tehdään jo sisätöitä.
– Asuntomessualueemme on moderni pientaloalue, joka toteuttaa perinteistä, tiivistä ruutukaavaa. Sijainti on mainio: keskustan palvelut sekä Kirjurinluodon upeat tapahtuma- ja ulkoilupuitteet ovat alueen välittömässä läheisyydessä. Alue on rohkea ja rouhea. Lisäksi sinne syntyy merkittäviä palveluja tuleville asukkaille, kertoo Asuntomessut Porissa 2018 -projektipäällikkö Kari-Matti Haapala.
Ensi kesän Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. SuomiAreena järjestetään 16.7.-20.7.2018. Ennakkolipunmyynti Asuntomessuille on käynnissä osoitteessa vanha.asuntomessut.fi.