Piristä sisustusta kevään kunniaksi: Sisustussuunnittelija Helena Karihtalan vinkit

Keväinen koti syntyy pienillä muutoksilla.

Kevät ja sen mukanaan tuoma valoisuus saavat näkemään kodin jälleen uudella tavalla. Usein kevät herättääkin halun hieman päivittää kodin sisustusta. Liikkeelle kannattaa lähteä perinteisellä kevätsiivouksella.

– Jo pelkästään siivous ja ikkunoiden pesu saavat katselemaan kotia uusin silmin, toteaa sisustussuunnittelija Helena Karihtala.

– Talviset elementit, kuten kynttilät ja torkkupeitot, kannattaa nyt siirtää sivuun ja tuoda tilalle raikkaammat verhot ja leikkokukkia maljakkoon.

Talvisten elementtien karsimisella pääsee jo pitkälle ja sisustusta saa kevennettyä hetkessä. Tasoilla saa hetkessä tyhjää tilaa ja koti näyttää heti siistimmältä.

Yrttien kasvatus yksi vuoden trendeistä

Katse kääntyy hiljalleen myös ulos kodin terasseille, pihoille ja parvekkeille. Mikäli ulkotilat kaipaavat kalusteiden osalta uusimista, vinkkaa Karihtala suosimaan Suomen sään kestäviä materiaaleja, joita löytyy jo moneen lähtöön.

Kalustetrendeissä nähdään tänä vuonna aiempia kookkaampia istuimia ja sohvia, joiden yhteyteen sopivat sirommat sivupöydät. Terassit ja parvekkeet sisustetaan viihtyisiksi kesäolohuoneiksi.

parvekeviljely
Lisäksi tärkeä osa ulkoterassien sisustusta ovat tietenkin kukat ja kasvit.

– Viherkasvit ovat ehdottomasti yksi sisustuksessa tänä vuonna vahvasti näkyvistä trendeistä. Ulkotiloissa kasvatetaan yhä ahkerammin yrttejä, nyt kenties vahvemmin kuin koskaan, Karihtala sanoo.

Yrttiruukuista syntyy helposti kauniita asetelmia, joista saa myös napsittua raaka-aineita keittiöön.

– Esimerkiksi ruukkuun istutettu puumainen rosmariini on näyttävän näköinen ja kestää keväästä pitkälle syksyyn.

Jutun on kirjoittanut toimittaja Outi Karilahti. Linkki alkuperäiseen juttuun: https://www.mtv.fi/lifestyle/koti/artikkeli/pirista-sisustusta-kevaan-kunniaksi-sisustussuunnittelija-helena-karihtalan-vinkit/