HÄRMÄ AIR TIEDOTE: Paloilma tulisijalle esilämmitettynä

Kukapa meistä ei haluaisi, että puhdas ilma kulkisi kotona esteettä? AIR-korvausilmahormin avulla tulisija on täysin riippumaton rakennuksen muusta ilmanvaihdosta. Takka ei enää pölläyttele savua asuntoon, sillä tulisija toimii omana suljettuna järjestelmänään. Kun palamiseen tarvittava ilma tulee ulkoa, piipun kylkeä pitkin, pysyy sisäilma puhtaampana elämistä varten.

Uusien talojen tiiveys on tulisijan palamiselle ongelma, AIR-tuote poistaa ongelman kuljettamalla ilmaa riittävästi palamiseen. Hormin kautta virtaava korvausilma lisää myös mahdollisuuksia sijoittaa kodin sydän sopivimpaan paikaan, kun ei ole tarvetta rakentaa tulisijalle korvausilmaputkea perustuksiin. AIR-ratkaisulla poistuvat myös tiivisrakenteisten talojen yleisimmät ongelmat, kuten liesituulettimen ja keskuspölynimurin aiheuttama vastakkainen veto. Piipun suljettu kierto ei sotke talon ilmanvaihtoa ja takkaluukkukin pysyy puhtaampana, kun ilma kiertää tulisijan sisällä.

AIR-sarjamme näyttää erilaiselta kuin mitkään muut valmispiiput. Ainutlaatuinen design, suomalaiseen silmään sopiva laaja värivalikoima ja viimeistellyt yksityiskohdat tekevät piipustamme tulisijalle halutun kumppanin. Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnitellut uudet piippumme ovat solakampia ja keveämpiä. Piippujen valttina on myös paloturvaetäisyys, mikä on vain 26 mm normaalin 100 mm sijaan. AIR-piippu on hyvä valinta myös ympäristön kannalta, sillä paloilma tulee esilämmitettynä lähes sata-asteisena. Tämä vaikuttaa positiivisesta takan lämmöntuotantoon, palamiseen ja palamisen puhtauteen.

Ympäristöministeriön asetus

Vuoden 2018 alussa tuli voimaan uusi savupiippuja koskeva Ympäristöministeriön asetus, jonka tavoitteena on pienentää savupiippujen virheistä johtuvien vahinkotapahtumien määrää. Asetuksen voimaantulo on vaikuttanut positiivisesti Härmä Air -tuotteisiin ja niiden asennettavuuteen, sillä Suomen rakennusvalvonnan hyväksymissä ja VTT:n testaamissa tuotteissa on kaikki, mitä turvalliselta ja modernilta piipulta vaaditaan. Uuden asetuksen mukaan kuivia polttoaineita käyttävien tulisijojen savupiiput tuleekin olla kovimpaan T600 luokkaan testattu. Meille standardi merkitsee alinta rajaa, ja siksi AIR-piippu on testattu nokipalon kestäväksi ja moninkertaisesti standardeja kovemmilla testeillä. Mikäli korkeampia paloluokkia olisi olemassa, olisi AIR T800 – lämpöluokan tuote.

Kotimaista turvallisuutta

Härmä Air on ainoa Avainlippua kantava teräshormivalmistaja. Avainlippumerkki on osoitus Suomalaisesta laadusta. Savupiippujen valmistuksessa otetaan erityisesti huomioon pohjoismaiset olosuhteet ja siitä syystä piippujen paloturvallisuus on merkittävä valintaperuste.

Kodin turvaaja

– Meille Härmä Air Oy:ssä tärkeintä on asiakkaidemme turvallisuus ja mielenrauha. Kun sinun kotisi on turvattuna, mekin nukumme yömme paremmin. Valmistamme Suomessa piippuja, jotka turvaavat koteja ja kestävät katseita sukupolvesta toiseen, Jari Hautala toteaa.

Härmä Air tuotteita on nähtävillä kohteissa:

Kohde 21 – Dekotalo | Dekolaku (AIR – tuloilmapiippu)
Kohde 2 – Designtalo | Aironneito (Takkapiippu)
Kohde 3 – Honkatalot | Aito (Takkapiippu, Kamiinapiippu, Kiuaspiippu)
Kohde 14 – Omatalo | Taide (Takkapiippu)

Lisätietoa:

Härmä Air Oy
Markkinointipäällikkö
Jari Hautala
(+358) 407229263
[email protected]