Paikalliset tuotteet ovat vahvasti esillä Asuntomessuilla

Seinäjoen ja lähialueen yritysten tuotteet ovat hyvin esillä kesän Asuntomessuilla Seinäjoella. Yksi paikallisuutta vahvasti esille nostava taho on Into Seinäjoen koordinoima Yritystori eli Seinäjoki Shop in Shop -myymälä, josta löytyy 25 eri pohjalaisyrityksen tuotteita. Into Seinäjoen Suvi Mäki-Pirilä on ollut mukana rakentamassa Shop in Shopia Asuntomessuille Seinäjoelle.

– Yritystorin kautta moni sellainen pieni yritys pääsee mukaan, jolla ei olisi mahdollisuutta lähteä yksin messuille. Täällä on paljon erilaisia tuotteita designista koruihin, taiteeseen ja vaatteisiin. Koska olemme ruokamaakunta, täällä on myös paljon lähiruokaa. Myymälästämme paikallisetkin ihmiset saavat pienyrittäjien tuotteita helposti yhdestä paikasta, Mäki-Pirilä kertoo.

Yritystorilla on päivittäin vaihtuva esittelijä – jokaisesta mukana olevasta 25 yrityksestä esittelijä on paikalla ainakin yhtenä messupäivänä.

– Esimerkiksi ruokia maistatetaan paljon ja saamme joka aamu myyntiin myös tuoretta leipää. Täällä on myös paljon messutarjouksia. Tuotteet ovat laadukkaita lähialueen yrittäjien tuotteita, joita on kiva viedä tuliaiseksi tai ostaa itselle omaksi iloksi.

Huomenna perjantaina Yritystorilla on paikalla ylistarolaisen Wanhan Markin esittelijä. Wanha Markki on tuonut myyntiin esimerkiksi oman Sauna & Spa -tuoteperheen hemmottelutuotteita.

 

Pohjalaisuus näkyy Asuntomessuilla Seinäjoella vahvasti talotehtaista ja rakentajista lähtien, pohjalaiskorttelia unohtamatta. Messualueen taloista 12 on pohjalaisten arkkitehtien suunnittelemia. Monet rakentajaperheet ovat käyttäneet paikallisia tuotteita ja palveluita rakennusmateriaaleista sisustustekstiileihin. Myös näytteilleasettajista sekä sisustus- ja rakentajahallien myynti- ja esittelypisteistä aikaisempaa useampi on lähialueelta. Paikallisten opiskelijoiden kädenjälki näkyy Periskooppitornissa sekä Taitaja-mökeissä.

Asuntomessut on samalla myös paikallisten taiteilijoiden kesänäyttely. Pohjalaisuus näkyy koko messualueen ilmeessä taideteosten ja esimerkiksi pohjalaisten sanontojen kautta. Myös alueella esiintyvät kesäartistit ovat paikallisia. Pohjalaisuus näkyy ja maistuu myös messuravintoloiden tarjonnassa – ravintolat käyttävät paljon paikallisia tuotteita ja monen annoksen nimi on käännetty Etelä-Pohjanmaan murteelle.

www.vanha.asuntomessut.fi

#asuntomessut2016

 

Osta liput kesän suurimpaan sisustustapahtumaan!

Nappula_ostaliput