Pääministeri Sipilä vieraili Asuntomessuilla – Naapurien viikko täynnä ohjelmaa Porissa

Asuntomessut Porissa ovat olleet käynnissä reilun viikon ajan. Asuntomessujen toinen viikko, naapurien teemaviikko käynnistyi pääministeri Juha Sipilän vierailulla messualueella. Pääministeri vieraili useamman tunnin ajan messuilla ja kävi tutustumassa viiteen messukohteeseen.

– Helteisenä heinäkuun päivänä on ollut taas hieno vierailla hyvin järjestetyillä Asuntomessuilla. Aloitimme kierroksen päiväkodista, kiersimme eri elämäntilanteissa olevien perheiden taloja ja päätimme kierroksen senioreiden palvelutaloon. Päällimmäisenä mieleeni jäivät erilaiset energiaratkaisut, energiatehokkuus ja aurinkopaneelit sekä puurakentamisen tekniikat, pääministeri Sipilä kertoo.

Tämän viikon ajan Asuntomessujen naapurissa Porissa on paljon erilaista ohjelmaa kun SuomiAreena sekä Pori Jazzit ovat käynnissä kaupungissa samaan aikaan. Asuntomessujen naapurien viikko pitää sisällään muun muassa lasten autenttiset kokemukset messualueesta ja messutaloista kun Satakuntalainen SATULA-hanke julkistaa lasten auditoinnin tulokset AsukasAreenalla tiistaina klo 14. Lapset pääsivät tutustumaan Porin messualueelle kesäkuussa.

Keskiviikkona 18.7. klo 12 alkaen AsukasAreenalla järjestetään vanhojen messualueiden asukkaiden Reunion. Tapahtumaan on jo ilmoittaunut noin parikymmentä asukasta. Tilaisuudessa kuullaan messuasukkaiden yhteisöllisyydestä ja naapuruudesta Suomessa.

Samana päivänä nähdään klo 14 Puolustusvoimat 100 -taistelunäytös SuomiAreenalla Kirjurinluodossa, aivan messupysäköinnin läheisyydessä. Puolustusvoimat toteuttaa Puolustusvoimat 100 -juhlavuoteen liittyen viisi taistelunäytöstä kesän 2018 aikana. Taistelunäytöksessä esitellään Puolustusvoimien toimintaa ja asejärjestelmien suorituskykyä.

Lauantaina 21.7. klo 12-13 AsukasAreenalla järjestetään SuomiAreena goes Asuntomessut aiheena Rakentaminen ympäristötekona. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä SuomiAreenan, Asuntomessujen ja ympäristöministeriön kanssa. Keskustelussa ovat mukana ympäristöministeriön ertyisasiantuntija Matti Kuittinen, Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, Sitran johtaja Mari Pantsar, NCC:n hankekehityspäällikkö Laura Majoinen sekä Bunkkeri-messukohteen rakennuttaja Juha Heino. Tilaisuuden juontaa Jaakko Loikkanen.

Naapurien viikko ei rajoitu pelkästään messualueelle, vaan viikolla tehdään yhteistyötä naapuritapahtumien Pori Jazzin ja SuomiAreenan kanssa. Pori Jazz ja Asuntomessut –yhteislippuja on mahdollista ostaa Pori Jazzin lipunmyynnistä Kauppakeskus Puuvillasta edulliseen 98 euron hintaan. SuomiAreenassa sen sijaan nähdään uusi keskustelusarja Asumisen tunti <3 Asuntomessut, jotka tehdään yhteistyössä useiden eri organisaatioiden kanssa. Keskustelusarja nähdään päivittäin SuomiAreenan Purje-lavalla Porin raatihuoneenpuistossa kello 14.30-15.30. Kaikki keskustelut striimataan ja ne on mahdollista nähdä suorana myös messualueen näytöiltä.

AsukasAreenan koko ohjelma löytyy Asuntomessut -mobiilisovelluksesta, jonka voi ladata App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Naapurien viikon jälkeen tapahtuman teemaviikot ovat vielä Tulevaisuusviikko 23.7.-30.7. ja Hyvän arjen viikko 31.7-5.8.